Ar forţa Electrica SA să scadă preţul

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
Ar forţa Electrica SA să scadă preţul

Minus 20% – 30% din factură sau schimbăm furnizorul de curent electric! Zona Metropolitană Oradea a iniţiat renegocierea preţului la energie electrică cu Electrica SA, în numele tuturor localităților din componenţa sa.

„Dacă nu vom obţine o reducere a tarifelor cu cel puţin 10% vom trece la achiziţionarea de energie electrică direct de pe bursă. Ne aşteptăm la diminuări de costuri de 20% – 30%, în valoare de circa 120.000 euro pe an”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Ciprian Barna, director al ZMO, spune că a trimis luni o scrisoare către Electrică SA, prin care a formulat invitaţia la negociere pe joi, la Primăria Oradea. „Le cerem să scadă din start preţul, având în vedere că piaţa s-a liberalizat din 2007 şi că fiecare consumator are posibilitatea să îşi aleagă furnizorul direct de pe bursa de mărfuri”, declară acesta.

Toate comunele din ZMO şi Oradea au căzut de acord să se constituie într-un pachet de consumatori, în ideea de a pune pe masă o unică cifră de consum mai mare şi de a renegocia, astfel, în jos preţul. „De pe bursa de mărfuri se poate obţine un preţ mai mic din start. Rămâne de văzut ce mandat de a renegocia are conducerea locală a Electrică SA”, spune Barna.

Managerul spune că ZMO a trimis luni o scrisoare către Electrică SA, prin care invită reprezentanţii societăţii la discuţii în cursul zilei de joi, la Primăria Oradea.

Conform deciziei Consiliului Director al ZMO reunit săptămâna trecută în şedinţa ordinară, pentru început, negocierile se vor purta în numele celor mai mari consumatori din asociere, adică Oradea, Borş şi Sânmartin.

Renegocierea tarifelor la energie electrică este o practică anuală, cea mai recentă actualizare a preţului pentru Oradea datează de anul trecut. Edilii susţin însă, că preţul actual este prea mare faţă de ce s-ar putea obţine cumpărând de pe Bursa de Mărfuri, cu efort minim. De altfel, achiziţia energiei electrice în această manieră nu este o noutate în ţară, spune Ciprian Barna. Universitatea de Vest din Timişoara, municipiul Hunedoara sau CFR-ul sunt doar câţiva clienţi ai acestei afaceri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !