Arbitrii bihoreni au dat testele

De Teodor Biriş
Reactualizat la:
5Comentarii
Arbitrii bihoreni au dat testele
În timp ce echipele se pregătesc pentru startul sezonului, nici arbitrii bihoreni nu se lasă mai prejos. La mijlocul săptămânii arbitrii au fost instruiţi şi testaţi teoretic şi fizic.

Partea de instruire şi pregătire a început cu prezentarea şi explicarea noilor modificări aduse la Legile Jocului, care au intrat în vigoare o dată cu Campionatul European din Franța (1 iunie 2016), de catre responsabilul Departamentul tehnic, Marius Omuţ. Au fost exemplificate inclusiv cu faze video cele mai importante şi mai întâlnite dintre situaţii.

Laurenţiu Dansa, vicepreşedinte CJA, a facut unele recomandări cu privire la comportamentul şi atitudinea de care arbitrii trebuie sa dea dovadă atât la jocurile la care oficiază, cât şi în viaţa de zi cu zi.

„Arbitri au răspuns pozitiv, fiind interesaţi şi preocupaţi de cele prezentate, intervenind pentru a cere clarificări sau explicaţii suplimentare la unele dintre situaţiile prezentate. După partea de instruire a urmat testarea teoretică şi fizică a arbitrilor. La testarea teoretică peste 90% dintre arbitri au obținut note bune şi foarte bune”, a declarat Laurenţiu Danşa.
DSC06825

Viteză şi rezistenţă

Testarea fizică a constat din susţinerea a două probe: proba de viteză (4X40metri) și proba de rezistență pe intervale (40X75metri).

Timpii arbitrilor la proba de viteză au fost înregistrate prin sistemul de cronometrare cu fotocelulă proaspăt achiziționat de catre Asociaţia „Cavalerii Fluierului”, cu ajutorul unor sponsori care au donat diferite sume de bani. Astfel, arbitrii și-au putut vedea timpii imediat pe panoul cu afișaj electronic.

„Printre remarcații probelor fizice s-au numărat: Matica Marius, Cheregi Ionuț, Bronț Dan, Opriș Andrei, Bârțan Sergiu, dar și mai tinerii Varga Sergiu, Varga David, Demian Cristian, Venter Andrei, Mitra Sergiu, Szucs Tibor, Bulzan Andrei, Lala Amadeus, Guler Bogdan, Sturz Raul, Beleneși Alex, dar şi alţii în care comisia îşi pune mari speranţe. Din randul fetelor, care reprezintă un număr destul de însemnat in randul arbitrilor bihoreni, rezultate foarte bune au obtinut: Păduraru Jeanina, Popa Paula, Ilie Diana si Moza Adina”, susţine Marius Omuţ.

„Per total rezultatele au fost bune, motiv pentru care sperăm ca și performanțele arbitrilor la jocuri să fie pe măsura celor aratate cu ocazia acestor testări”, a concluzionat Laurenţiu Danşa.

DSC06928

Taguri: , ,


5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor