Arbori uscaţi din cauza excesivei toaletări

5Comentarii
Arbori uscaţi din cauza excesivei toaletări
© FOTO:V.L.
După ce demersurile făcute către APM Bihor au eşuat, mă văd nevoit să sesizez Garda de Mediu. Vă rog să faceţi proces verbal de constatare în teren.

În faţa Universităţii mai este un arbore uscat din cauza toaletării pe care încă nu l-au tăiat. După estimările mele, în ultimii opt ani, s-au tăiat sau au fost mutilate 4.500 de copaci în tot oraşul. Poza de lângă podul Decebal cu plopul tăiat , se vede că are trunchiul sănatos la rădăcină, deci nu era uscat! Mergeţi urgent să constataţi!

Vă rog să îmi daţi un răspuns, de ce nu opriţi tăierea miilor de arbori sănătoşi? De ce nu faceţi de urgenţă o constatare în Oradea cu miile de arbori bolnavi – în urma toaletărilor abuzive şi neprofesioniste. De ce nu obligaţi RER şi Primăria + Bolojan să explice cine a semnat pentru efectuarea acestor servicii. Vă rog să dispuneţi, de urgenţă, să se trateze arborii bolnavi în urma toaletării lor şi să opriţi definitiv toaletarea şi amendaţi Primăria pentru miile de arbori verzi şi sănătoşi ce dispar zilnic prin tăieri din rădăcina.

Primăria Oradea, de un an, de când am reclamat personal la DNA abuzurile petrecute în acest domeniu, cere aprobarea pentru tăiere Ocolului Silvic Oradea. Dl. Hulea (şeful Ocolului Silvic Oradea) a zis, în public, în octombrie 2015, în Sala Mare a Primăriei că el semnează „automat”. El nu contestă cererile lui Ilie Bolojan. Ce face Garda de Mediu pentru a opri acest angrenaj al tăierilor? Nimic!Dumneavoastră nu vă faceţi treaba!

În luna aprilie am fost la directoarea APM, Sanda Mercea şi i-am zis că Primăria începe să taie arborii uscaţi sau ce se usucă în urma toaletării excesive pentru a nu lăsa urme. Am rugat-o să facă un proces verbal în tot oraşul cu arborii bolnavi după toaletări abuzive… Nimic nu aţi făcut! Pe Universităţii, din 21 arbori bolnavi – din cauza toaletărilor, doar unul a rămas. 20 arbori au fost tăiaţi în luna iunie. Pentru a nu rămâne urme ale dezastrului rezultat în urma toaletărilor şi tăierilor abusive au fost extrase şi cioatele. După ce voi primi răspunsul dumneavoastră, voi merge mai departe !

Vali Leucuţa



5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor