ARC 10 la Galeria de Arte

De Veronica Bursaşiu
ARC 10 la Galeria de Arte
Lucrările sunt de vânzare şi vor putea fi admirate, zilnic, între orele 10 şi 18, de luni până vineri, până pe 13 iunie.

20 de artişti, peste 35 de lucrări din domenii diverse ale artelor vizuale. Pictură pe pânză, pictură pe sticlă, grafică, vitrofuziune, scenografie, costum de teatru şi design vestimentar. Acestea sunt atracţiile expoziţiei de la Galeria de Arte Vizuale Oradea, locul în care şi-au dat întâlnire absolvenţii promoţiei 2004 a Facultăţii de Arte Vizuale. Întâlnirea a avut ca pretext vernisajul Expoziţiei. „ARC 10”.Evenimentul expoziţional a fost unul extrem de emoţionant, prilej de întâlnire între colegi, dar şi cu dascălii: Olimpia Urdea, Vioara Bara, Ramona Novicov. De la întâlnire nu putea lipsi unul dintre cei mai iubiţi dascăli, rectorul Cornel Durgheu, o prezenţă aplaudată, ca şi Vioara Bara, de toţi participanţii. Organizatorii evenimentului au fost soţii Peter, Adrian şi Claudia. Criticul Ramona Novicov a strigat catalogul şi i-a făcut o surpriză scenografului Oana Cernea, aflată printre absolvenţi un extemporal de excepâie aflat în „colecţia” criticului. Decanul Cornel Durgheu s-a arătat extrem de mulţumit de rezultatele muncii celor care au învăţat în cadrul „micii academii de arte cu mari reverberaţii naţionale şi internaţionale clădite în Cetatea Oradea”.

Produsele micii academii

Întemeietorul Facultăţii de Arte Oradea nu a putut să nu remarce faptul că azi asistăm la o „rupere totală de impresia pe care facultatea a făcut-o” celor care călcau în şcoală şi în Cetate în anii 2000. Cornel Durgheu şi-a exprimat însă încrederea că : energiile pozitive ale studenţiilor care învaţă acolo unde în trecut erau grajdurile Universităţii vor duce mai departe stindardul ridicat de tinerii care au învăţat în Cetate. Momentul a prilejuit şi două prezentări de modă semnate de Cia Vie, un artist care a a avut curajul să vină cu o colecţie din materiale reciclabile, o colecţie în care sunt prezente elemente florale, un autor care vine din epoca post-modernistă şi o colecţie semnată de Iulia Filip- Femeia cavaler, o colecţie inspirată de femeia puternică a secolului XXI, o colecţie nonconformistă în care designerul are curajul să facă combinaţii neaşteptate precum blana cu tuul.

Expozanţi de la Galerie: Oana Băruţa Pitic, Alina Broizan, Oana Cernea, Eniko Czirjak, Noemi Eperjesi, Iulia Filip, Ioan Herdelău, Ioana Teodora Klein, Noemi Lazici (Orsolya), Muranyi Mihaly, Adrian Peter, Claudia Elena Peter, Ioana Popa, Ina Pricop, Adrian Roşa, Codruţa Sulugiuc, Mihai Takacs, Andrea Tapaszi, Csatho Tohotom, Felicia Tuns (Cia Vie), alături de care am invitat 5 tineri liceeni, Loredana Crăiţă, Kinga Tapaszi, Cristian Ciote, Rareş Gale, Horaţiu Peter, cu propriile creaţii plastice.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !