Arderea miristilor, interzisa

Incendii produse de arderea vegetaţiei
Incendii produse de arderea vegetaţiei
Amenzile pentru cei care nu respectă aceste prevederi sunt între 5.000 şi 60.000 lei.

Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Bihor ţin să le amintescă bihorenilor ca urmare a numoroaselor incendii de vegetaţie că arderea miriştilor este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

„Pentru obţinerea acceptului de ardere a miriştilor sau vegetaţiei se vor depune la sediul APM Bihor fişa de inspecţie monitorizare emisă de Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală – Unitatea Fitosanitară, adresă prin care a fost informată primăria pe raza căreia sunt amplasate solele pentru care se solicită acceptul, adresă de notificare către ISU şi harta amplasamentului”, a precizat Ovidiu Dăescu, directorul APM Bihor.

Poluare

Prin arderea miriştilor şi a resturilor vegetale se degajă o serie de poluanţi implicaţi în efectul de seră care duc la modificările climatice tot mai evidente pe plan mondial, precum şi alte efecte secundare cum ar fifuninginea rezultată din procesul de ardere produce disconfort în zonă,există posibilitatea extinderii focului în alte zone în condiţii meteorologice favorabile şi afectarea gravă a ecosistemului, cu distrugerea habitatelor şi dispariţia unor specii de pe suprafeţele incendiate.

De asemenea, arderile necontrolate pot genera pagube materiale însemnate prin incendiarea locuinţelor, anexelor, fondului forestier precum şi victime umane.

Cei care nu vor respectă prevederile legale riscă amenzi de la 5.000 la 10.000 lei pentru persoane fizice şi de la 30.000 la 60.000 lei pentru persoane juridice.

S.Al.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !