Arena Sporturilor, stadionul și bazinul nu au autorizația ISU

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
Arena Sporturilor, stadionul și bazinul nu au autorizația ISU
Pentru că nu au rezervă de apă, cele trei baze sportive – Arena Alexe, Stadionul Bodola şi Bazinul Olimpic nu au primit „verde” de la Pompieri.

Cele trei baze sportive majore ale oraşului – Stadionul, Sala Sporturilor şi Bazinul Olimpic – nu au autorizaţia de funcţionare ISU. Un control al pompierilor din luna noiembrie a anului trecut a făcut valuri în Primărie. Venit pe fondul tragediei din Clubul Colectiv, controlul respectiv a reflectat deficienţele pe care bazele sportive ale municipiului le prezintă în continuare. Urmarea: la finalul lunii decembrie, primarul Ilie Bolojan i-a trimis în comisie disciplinară pe directorul AIO, Cristian Beltechi, dar şi pe adjuncta Tunde Benyovszki. Chit că, aşa cum arată directorul Beltechi, trecut între timp şef la Poliţia Locală, AIO a solicitat Primăriei an de an sumele necesare realizării investiţiilor cerute de Pompieri pentru obţinerea autorizaţiei.

ISU şi „iaurtul” Bazinului

În mod paradoxal, tocmai Bazinul Olimpic „Ion Alexandrescu” nu are autorizaţie de la pompieri! „ISU ne-a cerut un debit de 18 litri/secundă, dar Compania de Apă ne-a transmis că poate asigura doar 13,8 l/sec. din reţeaua stradală. De aceea, pompierul îţi cere reţeaua ta proprie”, declară Beltechi, precizând că în scurtă vreme Bazinul Olimpic va fi conectat la reţeaua de hidranţi şi rezerva de apă aferente Complexului wellness Nymphaea, aflat în construcţie, în apropriere. „De la un an la altul ni s-au cerut lucruri diferite. Ne-au cerut să cumpărăm o pompă pe care s-o putem arunca în bazin. Anii următori au cerut rezerva de apă şi vopsea antiincendiu. O vopsea care a costa 250.000 de lei. Acum a mai rămas problema iluminatului de securitate la vestiarele pentru sportivi”, precizează Cristian Beltechi.

Actualul directorul al Direcţiei Patrimoniu din Primărie (fosta AIO), Lucian Popa, anunţă că imediat ce vremea va permite, va începe construcţia bazinului de 10 x 10 m, pentru rezerva de apă necesară obţinerii autorizaţiei ISU pentru Arena Antonio Alexe. Acest bazin va fi construit lângă baza de tenis din proximitate.

Pompierii au cerut rezervă de apă şi pentru Stadionul Iuliu Bodola! „Iniţial, ne-au cerut paratrăznet şi iluminatul de siguranţă. Acum trebuie şi rezervă de apă. Chiar dacă, în caz de urgenţă, spectatorii pot fi rapid evacuaţi pe terenul de joc, unde încap 5.000 de persoane”, arată Beltechi, mirat de pretenţiile cu care vin pompierii. Semn că momentul Colectiv de astă-toamnă a făcut ca ISU să sufle acum şi-n iaurt.

Beltechi nu are emoţii

Chiar dacă este cercetat disciplinar, Beltechi spune că nu are emoţii, fiind convins că a făcut tot ce ţinea de atribuţiile sale. Primarul Ilie Bolojan îşi justifică gestul de a-l trimite pe Beltechi pentru a fi judecat de o comisie formată tot din angajaţii Primăriei.

„Fiecare director din Primăriei are mână liberă. Are responsabilitatea de a îndeplini tot ce ţine de fişa postului său. La fel, şi oamenii aflaţi în subordinea sa”, explică Bolojan de ce şi-a trimis directorul pe mâna comisiei disciplinare. Un director pe care l-a luat de la AIO şi l-a pus şef peste o Poliţie Locală mărită, şi ca număr, şi ca atribuţii. Semn că, totuşi, primarul nu-l suspectează pe Beltechi de incompetenţă. În ultima şedinţă de Consiliul Local, primarul Bolojan l-a asigurat pe consilierul local PSD Ioan Bonchiş că cele trei baze sportive „sunt în curs de autorizare”…0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !