Articol filosofic: „Universul ca fiinţă vie”

Jorge Ángel Livraga Rizzi Foto: acropolis.org
Jorge Ángel Livraga Rizzi Foto: acropolis.org
Noua Acropolă „spicuieşte” din volumul „Spiritele Elementare ale Naturii” al prof. Jorge Ángel Livraga.


Asociaţia Culturală „Noua Acropolă” iese în faţă cu un nou articol filosofic, de această dată extras din capitolul doi al lucrării „Spiritele Elementare ale Naturii” al profesorului Jorge Ángel Livraga Rizzi.

Iată spicuirea:

„Aceasta nu este o ipoteză de lucru şi nici o teorie; este o realitate. Viaţa-Una este şi se află în totul. Ceea ce se cheamă, în mod obişnuit, naştere şi moarte este o pură transfigurare, schimbări de înfăţişare în funcţie de perspectiva din care se priveşte. Entropia pe care am menţionat-o anterior este o calitate a Universului datorită căreia nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă, corpurile fiind doar nişte umbre ale spiritelor în dimensiunea în care aceste spirite îşi au conştiinţele. Astfel, când omul este însetat de corp, renaşte fizic, deoarece Karma sa acumulată îi descătuşează dorinţele şi temerile. Ne aflăm întotdeauna acolo unde dorim sau unde ne temem să stăm.

Acest lucru este posibil deoarece o gamă foarte bogată de energie uneşte totul, deşi materia pare a fi discontinuă. Energia este continuă şi continuitatea ei nu descreşte, în funcţie de diferenţele de sens şi de intensitate. Marea înfuriată sau liniştită la flux sau la reflux nu încetează să fie mare. Să nu confundăm Fiinţa cu calităţile sale. Inclusiv Existenţa este doar cea dintâi calitate a Fiinţei”.
Întregul articol se găseşte la adresa: http://www.noua-acropola.ro/universul-ca-fiinta-vie/.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !