AS Tonic, „botez ” la Kempa 4 Sport Cup Presov

De Veronica Bursaşiu
AS Tonic, „botez ” la Kempa 4 Sport Cup Presov
Din visători în învingători, aşa cum spune un hit, încearcă să-i transforme George Tăutu pe handbaliştii săi.


În perioada 4-7 ianuarie, juniorii şi junioarele IV de la AS Tonic 2013 Oradea au reprezentat România la cel mai puternic turneu de handbal din Europa Cupa Kempa 4 Sport Cup, în Presov, Slovacia.

Compania micilor handbalişti orădeni a fost una selectă, din România fiind prezente adevărate şcoli de handbal precum: Academia de handbal Minaur, fetele Marianei Târcă de la Corona Braşov, dar şi cele de la Rulmentul Braşov, locul II în competiţia de anul trecut la categoria 11-12 ani. HC Novi Belgrad (Serbia), RK Milot Sezana (Slovenia), UKS „Dziewiatka” Legnica (Polonia), DYSSH №101 Tushino Moscova (Rusia) și Tatran Presov (Slovacia) sunt doar câteva din cele 60 de echipe prezente pe tabela de concurs. Ceea ce impresionează în orăşelul Presov care are 90.000 de locuitori este infrastructura pe sport. Tatran Hanbal Arena domină o întreagă colecţie de săli dedicate handbalului: Sala Sporturilor Sabinov, Sala Sporturilor PU, respectiv Sala Sporturilor Sibirska. De altfel, Prresov este hazdă şi pentru un turneu similar de fotbal, care găzduieşte peste 1200 de sportivi. Echipa de fete AS Tonic a avut o prestaţie care a mulţumit lotul de antrenori condus de George Tăutu, turneul din Presov fiind practic botezul AS Tonic 2013 Oradea. Fetele noastre dintre care amintim pe: Aiana Panti, Alexandra Cristea, Diana Borţig, Diana Boitor, Alexia Tărău, Mara Abrudan, Carina Demian- mezina lotului, au întâlnit echipe cu vârste mai mari decât ale noastre, din ţări cu un handbal feminin avansat. A fost un turneu deosebit de folositor pentru fetele şi băieţii de la Tonic, o experientă din care au avut multe de învăţat. Despre tradiţia sporturilor în regiunea Presov vorbeşte şi faptul că aceasta a fost unul dintre candidaţii la Jocurile Olimpice de iarnă din 2006.

Presov e un oraş dominat de Munţii Tatra, centrul orașului este decorat cu multe clădiri în stilul Renașterii. Mai multe monumente importante se găsesc în piața orașului. Catedrala gotică a Sfântului Nicolae, datând din secolul XIV și Biserica Evanghelică, construită în anii 1650, sunt remarcabile pentru decorul interior. În mijlocul pieții centrale se află impunătoarea Fântână a lui Neptun, acompaniată de un grup de statui. Prezența unui palat în stil baroc este de asemenea de menționat. La Presov își are sediul Biserica Greco-Catolică din Slovacia. Orașul este cunoscut și pentru decorurile sale florale. Presov este situat chiar în centrul Slovaciei de Est, fiind al treilea din ţară pe scara mărimii acoperind o suprafaţă de 70 kilometri pătraţi. Deloc întâmplător, Presov a fost supranumit „Atena de pe râul Torysa”, întrucât se mândreşte cu câteva obiective ce-i oferă farmec şi originalitate. Şi ca o pată de culoare, merită menţionat faptul că lângă Presov se găseşte una dintre cele mai faimoase mine de opal din lume. Însăşi Regina Angliei, se spune, poartă pe coroana sa cu mare cinste o astfel de piatră preţioasă provenită din Slovacia. Toate aceste minunăţii vor putea fi însă descoperite de handbaliştii orădeni probabil în vară, când AS Tonic a fost deja invitat să participe la un alt turneu de handbal.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !