“Asalt” de turişti votanţi în Băile Felix!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
buletine-de-vot
buletine-de-vot
La secţia de votare din Băile Felix a fost coadă toată ziua. La SV 552 au fost suplimentate buletinele de vot, cu 900.

„E bătaie de joc. Este singura secţie de votare din Băile Felix. De la 7 de dimineaţă a fost tot timpul coadă”. Sunt vorbele unui localnic, Virgil Foldea, revoltat că fiul său a trebuit să meargă în altă parte pentru a vota, de groaza cozii de la secţia de votare nr. 552 din Felix. Turiştii au stat la coadă să voteze până în curtea şcolii.

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bihor a dispus suplimentarea buletinelor de vot de la această secţie cu alte 900, de la alte secţii de votare din comună, de la Sânmartin şi Cordău, ne-au informat judecătorul Dorel Bochiş, locţiitorul preşedintelui BEJ Bihor, respectiv preşedinta secţiei de votare, Csadi Ramona. La această secţie de votare se primiseră iniţial 543 buletine de vot. „Au votat 1.113 de alegători. Din care 204 localnici. Restul, 909 sunt turişti. Avem mai puţin de 100 de buletine de vot. De aceea, am solicitat încă 100”, ne-a declarat preşedinta secţiei de votare, în jurul orei 20.

La alte două secţii de votare din judeţ au trebuit suplimentare buletinele de vot. Este vorba despre SV nr. 472 din Felcheriu, care a primit 200 de buletine de vot de la SV 469 din Oşorhei. De asemenea, SV nr. 548 din Sâmbăta a primit 150 de buletine de vot de la SV 312 din Ceica. Judecătorul Bochiş nu a ştiut să ne spună cu precizie care a fost motivul acestor suplimentări. „Am înţeles că a fost vorba despre o înmormântare”, ne-a transmis Bochiş.

Ce vor alegătorii

Doi alegători ne-au declarat, la ieşirea din SV 552 Băile Felix că au votat pentru ca tinerii să nu mai fie nevoiţi să plece la muncă în străinătae. „Am votat pentru aceşti mulţi tineri care au terminat facultatea cu 10 cu steluţă să aibă un loc de muncă aici în România, nu să plece în străinătate. Să fie mai bine, nu să promită marea şi sarea şi până la urmă să nu facă nimic” – Tiberiu, alegător din Baia Mare, votant în Băile Felix. „Aştept locuri de muncă pentru tinerii care termină o facultate. Să nu trebuiască să meargă peste hotare. Şi pentru pensionari, dacă o să ajung eu să am o pensie, să avem şi noi, că de cotizat, cotizăm” – Mioriţa, localnică din Băile Felix. Un cetăţean româno-canadian, Gantea Iliescu, se aşteaptă la surprize, un candidat „care să schimbe ceva”. În schimb, Constantin din Iaşi, un cetăţean în etate, s-a declarat mulţumit de preşedintele de până acum şi îşi doreşte şi de acum înainte „un preşedinte bun”. Un nemţean, Roger Domşa, speră „să dispară Mafia”. Carmen Alexa din Lugoş vrea ca preşedintele României „să fie mai corect şi să ţină cu românii”.

Primari prin secţii?

Preşedintele BEJ Bihor, judecătoarea Florina Crişan, ne-a transmis că au fost reclamaţii telefonice din judeţ, privind procesul electoral, dar neverificate. BEJ i-a trimis pe reclamanţi la Poliţie. „Au fost telefoane, cum că primarii au stat în secţii de votare, pe la Cărpinet. Membrii BEJ i-au îndrumat cei de la secţii să reclame la Poliţie astfel de incidente. Nu este de compentenţa noastră să soluţionăm asemenea incidente”, ne-a declarat Florina Crişan.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !