Asanare de muniţie neexplodată

De Alexandra Lăzureanu
1Comentariu
Asanare de muniţie FOTO: ISU Crişana
Asanare de muniţie FOTO: ISU Crişana
În prima zi a acestei săptămâni, în jurul orei 11:40, un apel pe numărul unic 112 solicita intervenţia pompierilor militari în localitatea Hidişelu de Sus, pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată, găsită de un cetăţean în timpul efectuării unor lucrări de împădurire.


Specialiştii pirotehnicieni ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, mobilizaţi la faţa locului, au identificat 190 cartuşe de calibru 7, 62 milimetri şi zece elemente de muniţie, provenite din cel de-al Doilea Război Mondial, pe care le-au ridicat, transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă.

Recomandări pentru siguranţă

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” reaminteşte cetăţenilor faptul că, în cazul descoperirii elementelor de muniţie trebuie să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea acestora şi să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea personalului specializat al inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

„De asemenea, se interzice: ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe; comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor în foc; topirea elementelor metalice de muniţii; tăierea muniţiilor cu ferăstrăul, scule electrice sau prin sudură; folosirea muniţiilor pentru improvizarea diferitelor unelte; demontarea focoaselor sau a altor elemente componente sau folosirea, pentru joacă, de către copii, a unor muniţii, cum sunt: grenadele, proiectilele şi focoasele sau alte elemente din componenţa acestora” reaminteşte căpitan Camelia Roşa, ofiţerul de relaţii publice al ISU Crişana al judeţului Bihor.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor