ASCO si-a inaugurat „piramida”

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
5Comentarii
ASCO si-a inaugurat „piramida”
Reamenajarea şi dotarea Centrului de Informare pentru Cetăţeni a costat peste 50.000 de lei.

Administraţia Socială Comunitară Oradea (ASCO) şi-a reorganizat activitatea cu publicul, după reţeta impusă de edilul Ilie Bolojan în Primărie. De ieri, în cadrul instituţiei din strada Primăriei 42, în demisolul Corpului B, funcţionează Centrul de Informare pentru Cetăţeni (CIC), în care sunt reprezentate toate serviciile şi birourile care au contact cu cetăţenii.

„Doresc să acord un respect deosebit cetăţenilor care ni se adresează, mai ales că majoritatea lor se află în situaţii deosebite, suferă de diverse boli sau se confruntă cu probleme materiale”, a spus Arina Moş, directoarea ASCO, explicând utilitatea reorganizării. „Dorim să facilităm cât mai mult accesul publicului şa serviciile sociale. Nu putem plimba plimba persoanele cu dizabilităţi în toată instituţia. E foarte greu pentru o persoană care suferă de o anumită boală să bântuie în toate birourile”, a mai declarat aceasta.

Aproximativ 200 de persoane au contact zilnic cu ASCO, prin CIC. Până la reorganizarea anunţată ieri, publicul avea acces direct la funcţionarii ASCO. Cu deschiderea CIC, accesul larg în restul instituţiei este restricţionat. Directoarea ASCO spune că a organizat astfel relaţia cu beneficiarii din raţiuni de eficienţă şi pentru creşterea gradului de transparenţă.

„Piramida” informaţională a fost amenajată pe locul fostului centru de primire a cetăţenilor, prin reamenajarea spaţiului. Peste 50.000 de lei a costat punerea la punct a CIC: peste 9.700 de lei au fost serviciile de proiectare prestate de Tehnoproiect SRL, în jur de 22.000 de lei a costat execuţia lucrării de firma Abed Nego SRL şi peste 21.000 de lei a costat sistemul de monitorizare video, cumpărat de la Top Sound SRL.

Programul zilnic al CIC este între orele 7.30 şi 16.30 în zilele de luni, marţi, miercuri şi vineri şi între 7.30 şi 18.30, joia. „Ne-am aliniat programului din Primărie”, a precizat directoarea Moş. La inaugurare şi-a făcut apariţia şi edilul şef, care a remarcat ţinuta corectă a doamnelor care lucrează în CIC. „Eficienţa unui astfel de centru am observat-o în Primărie”, a completat directoarea Moş, în prezenţa primarului Bolojan.

Taguri: , ,


5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor