Asistenta sociala, incotro?

De Otilia Șandor
Asistenţii sociali, la analiză
Asistenţii sociali, la analiză
Profesia de asistent social şi rolul Colegiul naţional al asistenţilor sociali au fost teme de dezbatere la întâlnirea de săptămâna trecută dintre asistenţii sociali bihoreni.

Cei prezenţi au subliniat responsabilitatea din activitatea de asistenţa socială, mai ales că „din afară”, asistentul social e perceput uneori ca un simplu voluntar sau un îngrijitor la domiciliu. În cadrul atelierului „Nevoi si perspective ale asistentilor sociali”, asistenţii sociali au analizat perspectiva utilizării fondurilor structurale în activitatea lor. Cei prezenţi au vorbit şi despre „burn-out” – termen folosit pentru a desemna epuizarea prelungită şi diminuarea interesului, corelat de regulă cu munca în exces. Nu în ultimul rând, asistenţii sociali au fost de acord că nevoia de supervizare a muncii lor este accentuată de contextul în care ei îşi desfăşoară activitatea şi se poate vorbi de supervizare pe caz sau supervizarea centrată pe profesionist strâns corelata cu burn-out-ul.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !