Atentie la samsarii de forta de munca!

Nicolae Hoduţ
Nicolae Hoduţ
Lista angenţilor de plasare a fosţei de muncă în străinătate poate fi cosultată la ITM Bihor.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor atenţionează persoanele care doresc să muncească în străinătate asupra societăţilor care fac astfel de intermedieri. Avertismentul vine în urma escrocării în Cehia a unor muncitori din Iaşi, Harghita, Covasna şi Botoşani.

Potrivit Inspecţiei Muncii, agentul de ocupare a forţei de muncă trebuie să fie o societate românească ce are ca activitate principală „selecţia şi plasarea forţei de muncă”, să dispună de spaţiul şi de dotările necesare pentru buna desfăşurare a activităţii şi aibă încadrat în muncă personal cu experienţă în domeniul forţei de muncă. Societatea trebuie să organizeze o bancă de date care să cuprindă ofertele şi solicitările de locuri de muncă în străinătate, informaţii referitoare la condiţiile de ocupare a acestora şi la calificările şi aptitudinile solicitanţilor aflaţi în evidenţa lor. De asemenea trebuie să încheie cu persoane juridice, persoane fizice şi organizaţii patronale din străinătate, după caz, contracte care conţin oferte ferme de locuri de muncă. Nu în ultimul rând societatea trebuie să fie înregistrată la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază îşi are sediul.

Avertisment

„Înainte de a apela la serviciile unei societăţi comerciale ce are ca activitate principală «selecţia şi plasarea forţei de muncă», solicitanţii bihoreni ai locurilor de muncă din străinătate trebuie să se adreseze Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor în vederea solicitării de informaţii referitoare la înregistrarea firmei la ITM Bihor şi sancţiunile aplicate, dacă a fost cazul”, precizează Nicolae Hoduţ, inspectorul şef al instituţiei bihorene.

Lista societăţilor comerciale înregistrate ca agenţi de ocupare a forţei de muncă poate fi vizualizată pe site-ul: www.itmbihor.ro, „Agenţii de plasare a forţei de muncă în străinătate”.

D.B.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !