Au aprobat toaletarea a 30 de arbori din Oradea

Au aprobat toaletarea a 30 de arbori din Oradea
30 de arbori de pe 18 amplasamente vor fi toaletaţi la cerere, urmare a deciziei Comisiei consultative din Primăria Oradea.

Vineri, 18 decembrie 2015, a avut loc cea de-a doua întâlnire a Comisiei consultative privind lucrările de tăiere și intervenție în coroana arborilor și arbuștilor din municipiul Oradea, transmite Biroul de Presă al Primăriei.

În cadrul ședinței au fost analizate 18 cereri de tăiere/toaletare arbori, cereri aferente lunilor noiembrie – decembrie 2015. În urma analizei și consultărilor, s-a aprobat toaletarea a 30 de arbori de pe 18 amplasamente, majoritatea din cadrul asociațiilor de proprietari. Lucrările de toaletare presupun îndepărtarea crengilor uscate și igienizarea. Totodată, comisia a aprobat tăierea a 3 arbori afectați din punct de vedere biologic.

Membrii comisiei

La ședința de vinerea trecută au participat: Emil Bențan – director adjunct Direcția Tehnică din Primăria Oradea, Mircea Stejeran – șef Serviciul Lucrări și Servicii Publice din cadrul Direcției Tehnice din Primăria Oradea, Ramona Bakk – inginer horticol și consilier în cadrul Compartimentului Spații Verzi din Primăria Oradea, Smit Ildiko – dr. inginer silvic, Togor Mihai – specialist în arii protejate, Gabriel Dobre – consilier Serviciul Lucrări și Servicii Publice, Loreta Malain – consilier Serviciul Lucrări și Servicii Publice.

Reamintim că, în şedinţa Consiliului Local din luna noiembrie, a fost aprobat Regulamentul privind activităţile de tăiere, transport şi valorificare a lemnului rezultat din spaţiile verzi şi alte terenuri din afara fondului forestier naţional, situate pe terenuri proprietate publică sau privată a Municipiului Oradea, în intravilanul municipiului Oradea. Regulamentul prevede şi faptul că în fiecare lună va avea loc întâlnirea Comisiei consultative privind autorizarea tăierii şi toaletării arborilor, comisie formată în marea majoritate din specialişti.

2015 a fost un an sumbru pentru arboretul din Oradea, pe fondul investiţiilor şi a lucrărilor municipale. În imagine, copaci maturi şi sănătoşi tăiaţi la Ştrandul Municipal, transformat în aquapark.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor