Au „decretat” zile de cultură

De Veronica Bursaşiu
In memoriam Ioan Todoca
In memoriam Ioan Todoca
Evenimentul este organizat de Biblioteca „Octavian Goga” din Aleşd în parteneriat cu Primăria Aleşd. Zilele culturale ale Aleşdului au loc în perioada 12 mai – 16 mai 2014.

Evenimentul a debutat cu vernisajul expoziţiei „Octavian Goga şi ideea naţională”, acţiune găzduită de Bibliotecă. În cadrul expoziţiei sunt aduse în faţa publicului cărţi şi panouri cu fotografii inedite. Acţiunea a fost realizată în parteneriat cu Liceul Teoretic „Constantin Şerban” şi cu Colegiul Tehnic „Alexandru Roman”. Marţi a fost „Ziua de artă”. Vedeta zilei a fost costumul popular din zona Crişului Repede, prezentat în expoziţia de etnografie şi folclor. Azi, la orele 9:00 încep manifestările din cadrul Zilei Octavian Goga, eveniment aflat la a XX- a ediţie din care face parte şi o deplasare la Castelul Ciucea, respectiv ceaiul de la Castel.

În memoriam Ioan Todoca

Unul dintre cele mai emoţionante momente are loc mâine, 15 mai, la orele 13. În cadrul acţiunii „Memoria locului”, în sala de conferinţe a Bibliotecii va avea loc, în prezenţa familiei, comemorarea eminentului profesor Ioan Todoca, fostul director al Liceului Industrial Aleşd, autorul cărţii „Monografia oraşului Aleşd”.

Vineri, 16 mai este Ziua Bibliotecii. Evenimentul începe la orele 10:00 cu o expoziţie de desene şi pictură realizate de elevii Liceului Teoretic „Constantin Şerban” şi premierea celor mai bune lucrări.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !