Au excelat la studii, peste hotare

Vlad Crosman
Vlad Crosman
Patru orădeni şi un marghitean sunt finalişti la Gala Premiilor LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate.

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) organizează azi Gala anuală de acordare a Premiilor LSRS pentru Excelenţa Academică în Străinătate. Juriul cuprinde personalităţi de marcă din zona academică şi profesională, fiind prezidat de preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc.

Pentru actuala ediţie (a IV-a), s-au selectat 40 de finalişti pentru cele şase categorii, autodescrierile lor fiind postate pe site-ul www.lsrs.ro

Câştigătorii categoriilor, cu excepţia celei pentru „Studentul Anului în România”, vor intra în competiţia pentru marele premiu „Studentul Român al Anului”. Printre finalişti se află patru orădeni şi un marghitean.

„Liga continuă să susţină interesele studenţilor români din străinătate, oferindu-le un cadru de dialog şi recunoaştere, promovându-le meritele în societatea românească, ca adevărate modele de excelenţă şi profesionalism. Totodată, Gala LSRS încurajează aceşti tineri să păstreze legătura cu România şi să promoveze o imagine pozitivă a ţării noastre în lume”, mai arată organizatorii.

Pentru „Studentul Anului din Europa”

Claudia Anca Belme: „Mi-am descoperit pasiunea pentru matematică şi aplicaţiile ei încă de la o vârstă fragedă. La terminarea facultăţii am decis să plec în Franţa la studii, întâi cu o bursă de masterat de la guvernul francez, apoi printr-o bursă guvernamentală de doctorat. În 2011 am obţinut titlul de Doctor în ştiinţe la INRIA (institut naţional de cercetare) cu menţiunea de excelenţă. Cercetările mele sunt orientate înspre aeronautică, cu scopul utilizării în domeniul industrial. Am urmat şi un post-doctorat la Imperial College în Londra, unde am lucrat la un proiect internaţional menit a răspunde provocărilor noilor tehnologii de reactoare nucleare. Parcursul şi reuşita mea universitară mi-au permis să obţin, în urmă cu trei luni, postul de lector dr. universitar la Universitatea Pierre et Marie Curie din Paris. Consider că am ajuns aici deoarece sunt eu, un român educat în România după tradiţiile familiilor şi şcolilor româneşti”.

Pentru „Studentul Anului în România”

Flaviu Bodea: „În viaţă întâlnim oameni care ne marchează caracterul şi ne influenţează potenţialul, făcându-ne să-l explorăm. Învăţăm că nu suntem cu nimic mai deosebiţi faţă de alţii, dar că prin ceea ce avem în noi putem fi mai mult decât…simpli oameni. Asemenea persoane mi-au umplut anturajul şi m-au învăţat să dau mai departe, investind în alţii. După «o viaţă» de student la medicină, urmează o altă «viaţă», de medic rezident şi lista poate continua, cu fiecare capitol, responsabilitatea crescând şi aşteptările de la cei din jur o dată cu ea. Abia la sfârşit conştientizezi câţi oameni vulnerabili au trecut prin mâna ta şi conştiinţa îţi spune dacă ai fost sau nu un doctor bun. De aceea, îmi doresc să fiu acel medic de care pacientul are nevoie, competent, perseverent, dispus să ajute, să motiveze, să încurajeze. Prin formarea academică, activităţile de voluntariat SMURD, şi proiecte de cercetare, cred că am făcut primul pas într-acolo.”

Pentru „Studentul Erasmus al Anului”

Dan Oros: „M-am născut în anul 1990, într-un oraş mic din Bihor, Marghita. Încă din şcoala generală eram foarte pasionat de matematică, participând la numeroase concursuri şi olimpiade. Am absolvit liceul ca şef de promoţie şi am decis să merg la facultate în Cluj Napoca. Aici am urmat specializarea Informatică-Engleză, pe care am absolvit-o în 2011, iar după primul an m-am înscris la o a doua specializare, Administraţie Europeană. În acelaşi timp, m-am implicat timp de doi ani într-un ONG în cadrul căruia am participat la numeroase proiecte. Ultimul an de la cea de-a doua specializare l-am petrecut la University College London. Tot în Londra am urmat şi un internship la o companie din domeniul financiar. În prezent, sunt membru în echipa de organizare al uneia dintre cele mai bune programe de antreprenoriat şi leadership, dar şi consultant pentru IBM, interesat de strategie, business şi tehnologie.”

„Premiul Special în Arte”

Gabriel Pop: „Sunt artist şi doctorand la Facultatea de Arte Plastice, Universitatea Sorbonne 1 Paris. Studiez aici din anul 2010, iar în anul 2013 îmi voi încheia studiile. Teza mea de studiu se intitulează «Arta derizoriului a imaginilor de factura ICON dintre Europa de Est şi Europa de Vest», iar coordonatorul tezei de doctorat este artistul şi profesorul universitar Olga Kisseleva. Menţionez că, alături de acest coordonator, am participat la mai multe evenimente în calitate de expozant, printre care amintesc expoziţia Double Life de la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Bucureşti, anul 2010 şi expoziţia Crossing Flow, Château des Adhermar, Centrul de Artă Contemporană, Montelimar, Franţa din 2012. De asemenea, am participat la cercuri de cercetare precum «Istorie Personală», în cadrul Universităţii Sorbona 1. Am expus în ţară şi în străinătate şi am obţinut premii naţionale şi internaţionale”.

„Premiul Special în Arte”

Vlad Crosman: „Sunt dublu-licenţiat în canto clasic şi regie de operă, la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj–Napoca. Pasiunea pentru muzica barocă şi pentru artă la un nivel înalt m-au îndemnat ca, în aprilie 2011, să încerc să trec audiţiile pentru Centre de musique baroque de Versailles. Şi am reuşit. În România mi-am lăsat doar…dorurile. Aşa că, de peste un an, de când mă aflu la Versailles, îmi cânt viaţa de barocker şi sunt tare fericit că, alături de colegii mei din ansamblu, am o bogată activitate artistică. Sunt mândru că muzica de la Curtea Regelui Soare are şi un român în rândul ambasadorilor ei. Încântăm lumea în stagiunea de la Capela Regală Versailles, sau în multe alte producţii la Opera din Versailles, Paris, Metz, Massy, Avignon sau…Beijing. Învăţăm şi dăruim. Visez ca, într-o zi, Ateneul Român să vibreze de sunetul şi energia Centrului de muzică barocă de la Versailles, şi de ce nu…cât mai multe săli şi oameni!”

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !