Au gustat din meniul cavalerilor şvabi

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Ca în urmă cu 1000 de ani
Ca în urmă cu 1000 de ani
Le-au propus orădenilor să se hrănească ca în urmă cu 1000 de ani.


Ioan Vlad a construit scene pentru teatre şi operă în străinătate. Urmase pasiunea tatălui, tâmplăria. Şi-a diversificat apoi activitatea îmbiindu-i pe nemţi şi austrieci cu kurtos la târguri. Într-o comună din Germania, a gustat dinnedele. A fost dragoste la prima vedere, a găsit un bucătar care i-a dat reţeta şi a decis să pună bazele unui business. Sedus de gustul bucatelor din care în Evul Mediu se înfruptau cavalerii şvabi, Ioan Vlad a pus, împreună cu soţia lui şi cu un prieten, bazele unui concept unic în România. Castelul Brutarilor e un concept de inspiraţie medievală, atât ca arhitectură, cât şi din perspectiva producţiei. Castelul e construit în stil tradiţional german, iar dinnedele produse în cuptorul cu lemne, sunt pregătite după o reţetă veche de peste 1000 de ani. La finalul lunii iunie dinnedele s-au bucurat de mare succes la Electric Castle, la Cluj. Acum, în Cetatea Oradea, în cadrul Toamnei orădene, dinnedele i-au determinat pe orădeni să stea la coadă.

Conceptul a fost inspirat din experienţa acumulată participând la târgurile și evenimentele cu public larg din Germania și Austria. “Am avut curajul să plecăm din România și să dezvoltăm un business într-o piaţă extrem de strictă din punct de vedere al regulilor impuse atât de autorităţi cât și de clienţii germanici. Am reușit, prin seriozitate și perseverenţă, să ieșim în evidenţă datorită calităţii produselor noastre și să ne impunem între furnizorii de servicii similare. Azi suntem invitaţi să participăm la cele mai importante târguri din Germania și Austria. Acum, am adus în România Castelul Brutarilor și dinnedele, un produs tradiţional german și dorim să ne impunem și aici aplicând cu profesionalism strategiile de business învăţate în Germania și Austria ”, mărturisesc antreprenorii. . Dinnedele se coc pe loc, în faţa clienţilor, iar spectacolul coacerii încântă și atrage publicul de toate vârstele. În urmă cu 1000 de ani, dinnedele erau preparate din surplusul de aluat al brutarului, era lipia cu care testa cuptorul, să vadă dacă este destul de încins.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !