Au igienizat malul Crisului Repede

De Simona Albinaru
Voluntarii au adunat mai mulţi saci cu gunoaie
Voluntarii au adunat mai mulţi saci cu gunoaie
Treisprezece voluntari din cadrul S.C. Samsung Electronics Bihor, susţinunţi de ABA Crişuri, au igienizat peste 1 km de cus de apă în acest week-end.

Aflaţi la prima acţiune de acest gen, voluntarii Samsung s-au înarmat cu saci, mănuşi şi au igienizat malul drept al râului Crişul Repede, în zona Prizei de Apă Oradea. Acţiunea a durat aproximativ două ore şi s-a finalizat cu peste 30 de saci de gunoi .

Voluntarii au renunţat la timpul lor liber în favoarea mediului. Astfel, fără a fi obligaţi sau recompensaţi, au decis că cea mai eficientă formă de socializare este să igienizeze un curs de apă. „ Sperăm ca data viitoare să fim mai mulţi voluntari dar să găsim mai puţine deşeuri aruncate pe malul apei” a declarat Melinda, voluntar.

Verificări

Săptămânal angajaţii ABA Crişuri verifică şi igienizează cursurile de apă din bazinul hidrografic. Cu toate acestea, încă mai există un anumit segment de populaţiei care depozitează deşeuri pe maluri. Conform legislaţiei în vigoare amenenda este de 2.000 lei în cazul persoanei fizice şi de 30.000 lei pentru persoane juridice.

„De cele mai multe ori instituţia noastră face eforturi şi demersuri pentru a convige tinerii să facă acţiuni de voluntariat pentru mediu. De data asta însă, iniţiativa a aparţinut în totalitate voluntarilor. Este un lucru de apreciat şi de luat ca exemplu. Să nu uitam că, ape curate nu putem aveam decât prin efort comun” a declarat Dumitru Voloşeniuc, director ABA Crişuri.

După acţiunea de igienizare, voluntarii au fost invitaţi să viziteze Priza de Apă din Oradea, zona unde se captează apă pentru platformele industriale ale oraşului.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !