Au lansat cartea ritualica a exorcistului Romei

De Cristian Horgoș
Demonologul Don Renzo Lavatori, episcopul Bercea şi preotul Cioba
Demonologul Don Renzo Lavatori, episcopul Bercea şi preotul Cioba
S-a lansat şi la Oradea cartea exorcistului Romei în prezenţa demonologului care i-a scris prefaţa.

La Mănăstirea Franciscană „Maica Domnului” din Oradea s-a lansat cartea „Preasfânta Fecioară Maria împotriva diavolului în ritualul de exorcizare”, scrisă de Don Francesco Bamonte, exorcist al Romei, preşedinte al Asociaţiei Internaţionale a Exorciştilor, discipol al celebrului Don Gabriele Amorth. Cartea tradusă de Vasile Răzvan Iacob a fost publicată la Editura Ihtys.

Cartea a fost prezentată de teologul şi demonologul acad. Don Renzo Lavatori, prof. dr. docent la Universitatea Urbaniană din Roma şi profesor asociat la Facultatea de Teologie Greco-Catolică – Departamentul Oradea al Universităţii „Babeş-Bolyai”.

Exemple de exorcizări

Don Renzo Lavatori a reluat anumite teme din prefaţa pe care a scris-o la cartea prezentată, invitând publicul să-l însoţească, în mod spiritual, înspre înălţimile teologiei şi mariologiei, şi oferind exemple din exorcismele lui don Bamonte. „Din relatările tulburătoare ale exorcismelor prezentate în această carte se poate observa, în toată măreţia şi strălucirea, imaginea neprihănită şi desăvârşită a Maicii lui Dumnezeu… Cititorul este îndemnat să lupte şi să înfiereze diavolul şi toate capcanele sale, şi să nu se lăse amăgit în vreun fel… Regăsim o chemare stăruitoare şi senină de a o iubi cu toată inima pe Sf. Fecioară Maria şi prin ea pe preaiubitul său Fiu, Isus Christos”, a spus Don Renzo Lavatori.

În Vinerea Mare din 2009

Apoi a vorbit preotul Anton Cioba, licenţiat al Universităţii Salesiana din Roma, consilier teologic al editurii Ihtys, cu pregătire în domeniul demonologiei.

Părintele Cioba, după ce a citat din elogiile Cuvântului înainte scris de episcopul Claudiu al Blajului pentru noua apariţie editorială, a aprofundat dimensiunea practică a exorcismelor, relatând cu o sensibilitate aparte, o exorcizare efectuată la Roma de însuşi autorul cărţii prezentate – don Francesco Bamonte, în Vinerea Mare a anului 2009.

Cu binecuvântarea episcopului

În timpul relatării a sosit şi episcopul de Oradea Virgil Bercea, venit direct de la Milano pentru a participa la prezentarea de carte. Preasfinţia Sa, adresându-se celor prezenţi, a evidenţiat: „Este foarte important să credem că Maica Sfântă este ocrotitoarea noastră, a fiecăruia dintre noi. Atunci când o luăm pe Maria ca şi Ocrotitoare, reuşim să mergem pe urmele Mântuitorului, pentru că Ea este cea care ne poartă. În plus, este Ea cea care ne ocroteşte de toate atacurile diavolului. Vedeţi că în lumea de azi se vorbeşte destul de puţin de prezenţa celui rău, dar el este foarte prezent. De multe ori, noi, preoţii greşim pentru că vorbim prea puţin de acest lucru şi atunci când nu se vorbeşte, el poate să lucreze în voie. În plus vedem ce se întâmplă în jurul nostru, într-o societate cu tot mai puţine repere. Cel rău, diavolul poate lucra nestingherit. Maria, dacă ne încredem cu adevărat în Ea, este cea care poate să ne ocrotească de atacuri şi să ne călăuzească paşii în momentele dificile ale vieţii, când nu ştim încotro să mergem. Eu mă bucur de această nouă traducere”, a spus episcopul Bercea.

Întâlnirea s-a încheiat cu o rugăciune din Paraclisul Maicii Domnului şi cu binecuvântarea episcopului greco-catolic al Oradiei.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !