Au pierdut procesul cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor

De Crina Dobocan
2Comentarii
Au pierdut procesul cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor
Trei elevi care au susţinut examenul de Bacalaureat la Colegiul Tehnic „Unirea” Ştei au pierdut procesul cu IŞJ Bihor.

Veste proastă pentru trei dintre elevii care au susţinut examenul de Bacalaureat la Colegiul „Unirea” Ştei (Lorena Larisa Popa, Lorena Adina Secui şi Sebastian Sălăgean). Curtea de Apel Oradea a admis, pe 14 septembrie, recursurile declarate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor împotriva sentinţelor pronunţate de Tribunalul Bihor prin care magistraţii au dispus suspendarea proceselor verbale de sancţionare cu eliminarea din examenul de bacalaureat – sesiunea iunie 2015.

„Sentinţele pronunţate de Tribunalul Bihor au fost casate. În consecinţă, Curtea de Apel a respins ca nefondate cererile de suspendare formulate în cauză de reclamanţii candidaţi”, a declarat judecătoarea Claudia Rus, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Oradea.

Deciziile magistraţilor Curţii de Apel Oradea sunt definitive.

Reamintim că, urmare a unei sesizări privind existenţa unor similitudini între 42 de lucrări la matematică provenind din Centrul de examen de la Colegiul Tehnic „Unirea” Ştei, la solicitarea Ministerului Educaţiei, Comisia Judeţeană de Bacalaureat a dispus analiza înregistrărilor din toate cele 14 săli în care s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie).

După ancheta desfăşurată de reprezentanţii IŞJ Bihor, 108 de candidaţi din cei 191 care au susţinut examenul în acest centru, au fost eliminaţi, iar 37 de dascăli au fost cercetaţi disciplinar şi la nouă li s-a desfăcut contractul de muncă.

Peste 60 din cei 108 elevi de la Colegiul Tehnic „Unirea” Ştei, eliminaţi din examenul de bacalaureat pe motiv că ar fi copiat la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), au acţionat în instanţă Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor – Comisia Judeţeană de Bacalaureat Bihor. În primă instanţă, la Tribunalul Bihor, elevii au reuşit să-şi recâştige diplomele, magistraţii dispunând suspendarea proceselor verbale de sancţionare cu eliminarea din examenul de bacalaureat – sesiunea iunie 2015, însă decizia instanţei a fost atacată cu recurs de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor