Au realizat un top al restaurantelor si hotelurilor din Bihor

1Comentariu
Au realizat un top al restaurantelor si hotelurilor din Bihor
Masteranzii au evaluat calitatea serviciilor din 34 de hoteluri şi 50 de restaurante din judeţul Bihor.

Masteranzii de la Facultatea de Ştiinţe Economice, din anul II de la specializarea Economia şi administrarea afacerilor în turism şi industria ospitalităţii, au evaluat calitatea serviciilor din hotelurile şi restaurantele din judeţul Bihor. După o atentă analiză, tinerii au făcut un top al restaurantelor şi hotelurilor din Bihor. Topul a fost publicat în cartea “Cercetare exploratorie pe un eşantion de disponibilitate (availability sample) privind ospitalitatea şi industria ospitalităţii în judeţul Bihor”.

Cercetarea a fost condusă de prof.univ.dr. Gabriela Stănciulescu şi de prof.univ.dr. Anca Dodescu, prof.univ.dr. Elena Botezat şi conf.univ.dr. Olimpia Ban, şefa Catedrei de Economie, catedra care gestionează masteratul de Economia şi administrarea afacerilor în turism şi industria ospitalităţii. Autorii cărţii sunt Gabriela Stănciulescu, Chiba Anca Petruţa, Madar Florina, Melinte Patricia, Remus Moraru, Săutiuţ Berce Anca Loredana, Szabo Orsolya, Szabo Simona.

Ordine ierarhică

Cercetarea a fost făcută pe un eşantion constituit din 34 de unităţi hoteliere şi 50 de unităţi de restauraţie dintr-un total de 420 unităţi hoteliere şi de restauraţie care se află în judeţul Bihor şi în oraşul Oradea.

În calitate de observatori, în perioada noiembrie – decembrie 2010 şi ianuarie 2011, masteranzii au aplicat chestionare, au stat de vorbă cu clienţii pentru a vedea dacă sunt mulţumiţi de calitatea serviciilor, au analizat punctele tari ale servirii identificate, au identificat atributele servirii din hoteluri şi restaurante, care trebuiesc îmbunătăţite etc.

„Obiectivul central al cercetării a fost constituit de evaluarea calităţii serviciilor din hotelurile şi restaurantele din judeţul Bihor. Obiectivul secundar a constat în stabilirea ordinii ierarhice a unităţilor de hotelărie şi restauraţie în funcţie de cele 18 criterii de evaluare, din perspectiva observatorilor”, ne-a relatat profesoara Gabriela Stănciulescu.

Potrivit acesteia, toate informaţiile au fost redactate de către masteranzii din anul II de la specializarea Economie şi administrarea afacerilor în turism şi industria ospitalităţii.

În topul realizat de masteranzi, pe primele trei locuri se situează: Hotel Internaţional şi Ramada (locul I), Continental şi Scorilo (locul II) şi Hotel Silver (locul III), respectiv Corsarul şi Hanul Pescarilor (locul I), Leonesse (locul II) şi Scorilo (locul III) în clasamentul unităţilor de restauraţie.

Profesoara Gabriela Stănciulescu spune că această cercetare va servi nu numai studenţilor, ci şi turiştilor care vizitează judeţul Bihor.

C.D.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor