Au sărbătorit 1 Iunie în avans

De Cristian Horgoș
Reactualizat la:
Au sărbătorit 1 Iunie în avans
Asociaţia Pro Bambini Oradea a organizat a VI-a ediţie a Festivalului Copiilor.

Ziua de 1 Iunie este un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea şi familia noastră, de a aprecia şi de a iubi. 1 Iunie a fost prilej de sărbătoare şi pentru Asociaţia Pro Bambini Oradea. ONG-ul orădean a organizat o întâlnire a celor mari cu cei mici, în cadrul unui festival reuşit, în care copiii i-au condus pe cei mari într-o lume a inocenței şi i-au îmbogăţit sufleteşte melodii şi ritmuri vesele, pline de dragoste.

Asociaţia Pro Bambini din Oradea a organizat, în perioada 12 – 27 mai, a VI -a ediţie a Festivalului Copiilor. Manifestarea a fost închinată Zilei de 1 Iunie şi a cuprins: un concurs naţional de desene – „Visul meu de copil” (a II-a ediţie, în perioada 12 – 27 mai, la Liceul de Arte), Târgul de Carte – Cartea, prietena copiilor (19 mai – 05 iunie 2014) şi un spectacol cultural artistic, desfăşurat, marti, la Liceul de Arte din Oradea.

„Evenimentul a avut ca scop sărbătorirea copiilor, cultivarea dragostei pentru carte şi lectură, pentru artă şi creaţii artistice în rândul elevilor, dar şi oferirea unui cadru adecvat de manifestare şi promovare a talentelor, precum şi dezvoltarea spiritului filantropic al copiilor şi stimularea spiritului antreprenorial al acestora”, a declarat Crina Dobocan, preşedintele Asociaţiei Pro Bambini.

La concursul naţional de creaţii artistice s-au înscris elevi de la şcoli din Oradea şi din judeţ, dar şi din alte judeţe ale ţării. Lucrările au fost evaluate de un juriu alcătuit din profesori de specialitate. Preşedintele juriului a fost prof. Doina Tătar de la Liceul de Arte. Jurizarea lucrărilor a avut loc în perioada 23 – 26 mai, iar premierea elevilor participanţi şi vernisajul expoziţiei s-a făcut în data de 27 mai, înaintea spectacolului cultural artistic desfăşurat la Liceul de Arte. Copiii implicaţi în festival au primit diplome şi dulciuri din partea organizaţiei.

Fact Box:

Au participat la spectacol:

Arusoaiei Mădălina (clasa I – Şcoala Gimnazială Cefa)

Corul Angelicus al Liceului de Arte Oradea (coord. Narcisa Midovschi)

Patricia Simuţ şi Oana Muscă (clasa a II-a – Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna” – coord. Elena Pavel)

Ionuţ Mariş Hinsu (clasa a III-a – Liceul Vocaţional „Nicolae Bolcaş” Beiuş)

Grupul „Muguraşii Beiuşului” – GPP „Floare de Colţ” Beiuş (coord. Florica Hinsu şi Mariana Costea)

Grupul Vocal „Bujorii” – Şcoala Gimnazială Uileacul de Beiuş (coord. Loredana Vidican)

Denisa Florea şi Denisa Sîrb (clasa a III-a de la Şcoala Gimnazială Uileacul de Beiuş – coord. Cornelia Horge)

Elevi din clasele I-IV (secţia maghiară) de la Şcoala Gimnazială din Uileacul de Beiuş

Ionică Lianu-Popa (clasa a II-a – Liceul de Arte, coord. Valeria Bunica)

Elevii din clasa a II-a de la Şcoala Gimnazială „Dacia” (coord Florica Hava)

Alisa Ienei – Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” (coord. Stela Tăut)

Paula Doboş – Şcoala Dacia

Ansamblul Mugurelul al Şcolii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir”, coordonat de prof. Doina Lung

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !