Au venit americanii

De Dan Birta
1Comentariu
Americanii au muncit alături de beneficiari FOTO: ASOCIAŢIA FILANTROPIA
Americanii au muncit alături de beneficiari FOTO: ASOCIAŢIA FILANTROPIA
Şase voluntari americani au realizat lucrări de reabilitare la Spitalul Dr. Gavril Curteanu şi CRRPH Bratca.


Joe Fraser, Paula Fraser, Ali Bradley, Katy Krause, Elaine Klingbeil, coordonați de doamna Anne L.Press, şase voluntari americani, membri ai organizaţiei Christian Foreward – Southeast Asia au participat la zece zile de muncă voluntară la Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea și Centrul de Recuperare Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Bratca, coordonat de Asociația Filantropia Oradea.

Prin acest proiect au fost realizate lucrări reabilitare, reparații, zugrăvit și igienizare în cele două instituții beneficiare.

Cei şase voluntari au petrecut alături de persoane cu dizabilități și și-au manifestat preocuparea pentru implicarea acestora în activitățile lor de voluntariat, creând astfel un model de comportament civic și comunitar pentru tineri și deopotrivă profesioniștii din instituțiile sprijinite.

„Proiectul deschide seria colaborărilor dintre organizația americană Christian Foreward – Southeast Asia și Asociația Filantropia Oradea, fiind facilitat de domnul Dacian Coita, care oferă sprijin voluntar organizației române pentru dezvoltarea de programe de parteneriat internațional. De asemenea, o contribuție semnificativă și-a adus-o părintele Augustin Bar, slujitor al altarului la capela din incinta spitalului municipal, care s-a alăturat demersului celor şase voluntari americani, mobilizând voluntari români din cadrul programului coordonat de preacucernicia sa în spitalele orădene, prin intermediul sucursale Asociației Filantropia Oradea și coordonate de părinte în spitalul municipal. Totodată a achiziționat o cantitate semnificativă de materiale pentru realizarea activităților de zugrăvit în spital”, a declarat Lazăr Laurenţiu, preşedintele Asociaţiei Filantropia Oradea.

Hărnicia şi dăruirea americanilor a fost răsplătită în fiecare zi cu bucate tradiţionale româneşti.

La finalul primei tabere de voluntariat, cei șase voluntari au oferit o donație de 4.000 de lei în vederea achiziționării de lemne pentru Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Handicap din Bratca. Agenda americanilor pentru anul 2016 cuprinde un număr semnificativ de potențiale activități în Oradea și Bihor.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor