Autorizatie cu cantec, pentru SC Turism Felix

De Călin Corpaş
1Comentariu
Autorizatie cu cantec, pentru SC Turism Felix
Investiţia de la Hotel Termal, ce s-a lăsat cu defrişări, are la bază o autorizaţie de construcţie cu probleme.

Arhitectul-şef al judeţului, Maria Simon, denunţă certificatul de urbanism şi autorizaţia de construcţie emisă de Primăria Sânmartin pentru SC Turism Felix, în vederea extinderii piscinei de la Hotel Termal. Maria Simon relevă mai multe probleme cu certificatul respectiv, în baza căruia SCT Felix a demarat investiţia, soldată cu tăierea a zeci de copaci în plin centrul staţiunii balneare.

Primăria Sânmartin nici măcar nu a solicitat aviz de la arhiectul-şef al judeţului, înainte să elibereze certificatul de urbanism, în baza căruia se eliberează autorizaţia de construcţie. Deşi avea această obligaţie. Ca atare, poate fi considerat de drept nul, atât certificatul, cât şi autorizaţia, ni se transmite de la Consiliul Judeţean. Mai mult, există o problemă de ordin juridic cu terenul aflat în proprietatea SC Turism Felix, subliniază Maria Simon, deoarece pe coala funciară ar fi notată o instanţă judecătorească. „Sunt deja mai multe probleme, referitor la acest certificat de urbanism. Verificăm şi actele juridice. Inclusiv pe coala funciară este notată o instanţă pe rol. Nu aveau voie să dea autorizaţie pentru nimic, fără să fie radiată acea instanţă de pe CF”, susţine arhitectul-şef al judeţului, precizând că nu a avizat nimic în legătură cu investiţia SC Turism Felix.

Întrebată de JB care sunt paşii de urmat în acest caz, Maria Simon ne-a spus: „Să solicităm Prefecturii să anuleze autorizaţia de construcţie şi să o ia de la capăt, pentru a li se elibera nou certificat de urbanism”. Cu toate acestea, copacii tăiaţi nu-i mai pune nimeni în loc… Iar investiţia este, deja, într-un stadiu avansat.

Pentru arhitectul-şef al judeţului, nu doar Primăria Sânmartin, ci şi beneficiarul – SC Turism Felix – este în culpă, deoarece nu i-ar fi comunicat Primăriei că există o problemă în instanţa cu terenul.

Pentru emiterea unui certificat de urbanism ce nu respectă prevederile legale, ar trebui sancţionaţi cei ce şi-au pus iscălitura pe document, transmite arhitectul-şef Maria Simon. În speţă, este vorba despre primarul Lucian Popuş, secretarul comunei, Claudiu Păcurar şi consilier superior ing. Serac Dorina, între timp pensionată de boală. Pentru eliberarea certificatului de urbanism/autorizaţiei de construcţie cu nerespectarea prevederilor legale, Legea construcţiilor nr. 50/1991 prevede amenzi de la 5.000 la 30.000 de lei noi, pentru funcţionarul şi demnitarul aflat în serviciul public, care semnează eliberarea acestor acte.

Ce zic Serac şi Popuş

Contactat ieri de JB, directorul SC Turism Felix, Florian Serac, a susţinut că nu are probleme juridice cu acel teren. Totuşi, în februarie, Serac amintea de problemele pe care le-a avut cu un ordin călugăresc romano-catolic, ce revendicase imobile în zonă. Directorul SC Turism Felix crede că problemele pe care le are cu această investiţie îi vin pe filiera romano-catolică…

Primarul Lucian Popuş ne-a declarat, ieri, că arhitectul-şef de la judeţ nu i-a comunicat despre problemele pe care le-ar avea certificatul de urbanism. Popuş nu pare speriat nici de amenda de care este pasibil, spunând că, la nevoie, se va îndrepta împotriva funcţionarilor responsabili din Primăria pe care o conduce.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor