Avalanse la Stana de Vale si Remeti

Două avalanşe au fost stârnite de viscolul ce sufla cu o viteză 60 kilometri/oră. Avalanşa a blocat drumul la Remeţi, dar până joi dimineaţă, la ora 10.30, „era rezolvat un sens de mers”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle.

„Avem şi o altă avalanşă, la Stână, între Gaudeamus şi pârtie. Se lucrează cu două încărcătoare şi o turbo-freză. Continuă să ningă la Stână, Pădurea Neagră, Damiş, Remeţi. Au fost şi sunt încă vânturi ce suflă cu 50-60 kilometri/oră”, anunţa Ţîrle, ieri, în jurul orei 11.

Preşedintele CJ a mai anunţat că miercuri, la ora 16, drumul judeţean 764 Roşia – Bratca fusese închis din cauza unor „turbiuni de zăpadă şi utilajele nu au putut face faţă”. Ţîrle a spus că drumul s-a redeschis joi dimineaţa, la ora 6: „Toată noaptea s-a lucrat, dovadă că dimineaţa am reuşit să-l redeschidem”.

„S-a patrulat non-stop pe reţeaua de drumuri judeţene, dar la 15 minute după ce se acţiona, drumul arăta ca şi cum nu s-ar fi făcut nimic. Se circulă pe toate drumurile judeţene, în condiţii de iarnă”, a spus Radu Ţîrle, lăudându-se că şeful ISU Crişana, Ioan Baş, i-a felicitat pe cei de la CJ Bihor şi i-a mulţumit, la rândul său, directorului tehnic al CJ, Filip Cheşeli, pentru felul în care s-a implicat.

Cheşeli a spus că „problema a fost în special vântul”, indicând apoi drumurile pe care au întâmpinat probleme deosebite. „Am avut porţiuni pe drumurile judeţene în care viteza vântului a fost peste media pe judeţul Bihor”. Iată drumurile: Sântandrei – Palota – Giriş – Cefa; Mădăras – Homorog, Boianu Mare – Viişoara, Buduslău – Otomani, Bratca – Damiş; Tăşad – Copăcel; Călăţea – Zece Hotare.

De asemenea, miercuri seară o maşină a Consiliului Judeţean a preluat un bolnav cu dializă, de la Călăţea. Pacientul a fost internat la Spitalul Judeţean.

Preşedintele Ţîrle a tras concluzia că pentru iarna viitoare ar trebui achiziţionate „parazăpezi, mai ales pe porţiunea Sânmartin – Giriş – Sânnicolau Român, pentru că aceste drumuri se pare că sunt cele mai expuse”.

 Calin Corpas

Drumuri inchise in Bihor

300 de oameni introieniti pe drumul de Marghita

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !