Avocatul elevilor de la Ştei a cerut strămutarea dosarelor

De Crina Dobocan
1Comentariu
Avocatul elevilor de la Ştei a cerut strămutarea dosarelor
Cauzele elevilor de la Ştei, aflate vineri pe rolul Curţii de Apel Oradea, au fost amânate pe 30 octombrie.

Avocatul elevilor, Arpad Kolozsi, a cerut strămutarea acestora pe motiv de bănuială legitimă. Cererea de strămutare va fi soluţionată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Am solicitat amânarea cauzelor din două motive. În primul rând, am depus o cerere de strămutare a dosarelor. Consider că la nivelul Curţii de Apel Oradea nu ni se mai asigură un proces echitabil, date fiind influenţele politice venite din partea unor decidenţi politici, dar şi din partea conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor care, prin diferite ieşiri în mass-media, au încercat să influenţeze soluţiile instanţelor de judecată. În al doilea rând, am fost pus în situaţia de a cere recuzarea grefierului de şedinţă (datorită unui incident creat de acesta, prin care nu mi-a permis studierea dosarelor în sala de judecată)”, a declarat avocatul Arpad Kolozsi.

În cazul în care elevii vor pierde procesul cu IŞJ Bihor, cei admişi deja la facultăţi îşi vor pierde calitatea de studenţi. Potrivit metodologiei de admitere în învăţământul universitar, pe locul rămas liber intră următorul student cu media cea mai mare – admis în sesiunea din vară sau din toamnă (în cazul celor admişi pe locurile bugetate) sau primul de pe lista de respinşi – în cazul celor admişi pe un loc cu taxă. Potrivit prorectorului Simona Trip, universităţile ar putea să fie afectate de acest fapt doar în varianta în care pe lista de respinşi nu există niciun student.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor