Bacalaureat special pentru elevii olimpici

Olimpicii anului trecut au fost premiaţi de Ziua Oradiei
Olimpicii anului trecut au fost premiaţi de Ziua Oradiei
Sesiunea specială a bacalaureatului pentru olimpici se va desfăşura în perioada 12-25 mai.

Olimpicii vor da BAC-ul mai repede. Sesiunea specială a bacalaureatului pentru elevii care participă la loturile de pregătire pentru olimpiadele internaţionale se va desfăşura în perioada 12 – 25 mai 2012, potrivit unei note a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Iniţiativa este lăudată de dascălii orădeni.

„Nu e o noutate. Şi în anii trecuţi a existat o astfel de sesiune. Ideea e nobilă, mai ales că aceşti elevi aduc lauri ţării”, a spus profesorul Ioan Micu, directorul Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea.

MECTS va organiza sesiunea specială pentru olimpici pentru asigurarea participării elevilor de clasa a XII-a la olimpiadele internaţionale din anul 2012.

“Olimpiadele şi concursurile internaţionale se desfăşoară, în majoritatea cazurilor, în lunile iunie şi iulie, perioadă în care se organizează şi se desfăşoară prima sesiune de bacalaureat. În consecinţă, elevii din clasele terminale de liceu, care fac parte din loturile naţionale pentru olimpiadele internaţionale, nu pot participa la această primă sesiune de bacalaureat, iunie – iulie 2012, respectiv, la examenul de admitere în învăţământul superior 2012”, se arată în nota MECTS.

Rămâne neschimbat

În ceea ce priveşte examenul de Bacalaureat pentru elevii care nu participă la olimpiadele internaţionale din anul 2012, structura examenului va fi aceeaşi cu cea din anul trecut. Candidaţii se vor putea înscrie la prima sesiunea examenului între 28 şi 30 mai, iar cursurile elevilor de clasa a XII-a sau a XIII-a se vor încheia pe 1 iunie. Între 11 şi 13 iunie vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), între 13 şi 15 iunie competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), între 18 şi 22 iunie competenţelor digitale (proba D). Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) va avea loc între 25 şi 27 iunie, pe 2 iulie proba scrisă la Limba şi literatura română (proba E – a), în 3 iulie cea scrisă la Limba şi literatura maternă (proba E – b). Pe 4 iulie va fi susţinută proba scrisă obligatorie a profilului (proba E – c), iar pe 6 iulie proba la alegere a profilului şi specializării (proba E – d). Rezultatele finale vor fi afişate pe 13 iulie.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !