Bacșișul, trecut pe bon fiscal separat și impozitat

Bacșișul, trecut pe bon fiscal separat și impozitat
Bacșișul va fi trecut pe bon fiscal separat, fără TVA și impozitat ca profit al companiei sau trecut ca și venit al angajaților, potrivit proiectului de modificare a OUG 28/1999.

În cazul în care bacșișul nu este dat salariaților, el va fi trecut pe un bon fiscal separat, fără TVA şi va fi impozitat ca profit al companiei. Dacă va fi împărțit salariaților, bacșișul va fi trecut ca venit al acestora.

Bacşişul va fi impozitat pe profit cu 16% sau 3% pe venit în cazul microîntreprinderilor dacă firma nu îl distribuie angajaţilor sau cu 16% pe venit dacă este împărţit salariaţilor ca venit din alte surse.

Dacă bacșișul va fi dat salariaților, ei nu vor plăti contribuţii sociale şi contribuţii de sănătate pentru acești bani.

În urma unui regulament propriu de ordine interioară, companiile pot să stabilească dacă bacşişul înregistrat fiscal şi contabil va rămâne la dispoziţia lor sau va fi distribuit salariaţilor.

Proiectul de act normativ vine în contextul în care, în urma controalelor Antifraudei, reprezentanţii industriei hoteliere şi de restaurante au reclamat că sumele găsite în plus în casele de marcat erau bacşişuri pentru care nu există reglementări fiscale.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !