Băi publice în locul gratuităţii în ştrand

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
4Comentarii
Mihai Viteazul şi baia gratuită – grijile pensionarilor orădeni, expuse de Pavel Negruţ
Mihai Viteazul şi baia gratuită – grijile pensionarilor orădeni, expuse de Pavel Negruţ
După anularea accesului gratuit al pensionarilor în ştrandul Ioşia, reprezentantul unei organizaţii a vârstnicilor le-a arătat obrazul aleşilor locali.


„Nu uitaţi de unde aţi pornit, mai uitaţi-vă şi la cei de jos, că acolo veţi ajunge şi voi”, le-a cerut Pavel Negruţ consilierilor locali joi, cu ocazia primei şedinţe din acest an a deliberativului local. Omul s-a recomandat ca reprezentant al unei organizaţii a vârstnicilor oraşului şi s-a prezentat în faţa aleşilor urbei pentru a le bate obrazul pentru că au votat anularea accesului gratuit în ştrandul Ioşia pentru pensionari. „Aţi dat foarte rău în pensionari”, a spus Negruţ la microfonul mobil din Sala Mare, referindu-se la introducerea tichetului de 6 lei. Omul a pomenit băile publice de odinioară şi a cerut reînfiinţarea acestora şi alimentarea lor cu apa termală aruncată de oraş în Criş, la 40 de grade, după ce este folosită pentru termoficare. „Pe vremuri se încălzeau cu lemne cinci băi populare, cu doi lei intrarea. Sunt pensionari care n-au nici WC sau apă curentă în case”, a spus bărbatul, delimitând categoria atinsă cel mai greu de instituirea biletului la ştrand.

Intervenţia sa nu a primit răspuns pe loc, nici de la aleşii locali şi nici de la reprezentanţii executivului. Anul trecut, cu ocazia votării tabloului fiscal pe 2015, directorul Administraţiei Domeniului Public SA, Liviu Andrica, spunea că introducerea acestei taxe ar scuti societatea de a mai cere subvenţii de la Primărie. Ca şi cum banii Primăriei nu tot de la cetăţeni ar fi adunaţi… În plus, directorul spunea că nu se justifică subvenţionarea activităţilor de divertisment.

Lăsaţi Viteazul în pace!

Cu microfonul în mână, pensionarul le-a atras atenţia aleşilor şi edililor să lase în pace statuia lui Mihai Viteazul, acolo unde se află acum. „Nu ştiu cu ce vă deranjează statuia aceea. De ce vreţi s-o mutaţi în cimitir, în fostul cimitir, adică?!”, s-a revoltat Negruţ. Nici la această întrebare nu a primit vreo lămurire din partea Municipalităţii.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor