Baie in Strandul Iosia, in plina iarna

De Dan Birta
O baie în ştrand este bună şi în plină iarnă
O baie în ştrand este bună şi în plină iarnă
Câteva zeci de pensionari s-au îmbăiat în Ştrandul Ioşia în prima zi din acest an când ştrandul a fost deschis.

Orădenii nu sunt speriaţi de temperaturile de afară, chiar dacă acestea sunt mult sub 0°C, când vine vorba de o baie în ştrand. Câteva zeci de persoane s-au prezentat marţi, 8 ianuarie 2013, la intrarea în Ştrandul Ioşia, la ora 8:00, în prima zi de activitate din acest an. „În prezent sunt în bazin circa 50 – 60 de persoane, toţi pensionari. Este umplut cu apă un singur bazin, bazinul 5”, ne-a informat Eugen Onciu, administratorul Ştrandului Ioşia.

Reparaţii curente

Trebuie amintit că în perioada 22 decembrie 2012 – 8 ianuarie 2013 Ştrandul Ioşia a fost închis pentru reparaţii curente de iarnă. În această perioadă, de fapt în cinci zile lucrătoare, au fost înlocuite bateriile de la duşuri la femei şi bărbaţi, au fost reparate tavanele, s-a zugrăvit şi s-a dat cu antimucegai. „De asemenea, a fost decopertat, zugrăvit şi dezinfectat bazinul 5, astfel că acum arată ca nou”, a precizat Eugen Onciu. Apa în bazin avea 32°C, iar clienţii ştrandului erau mulţumiţi.

„De abia am aşteptat să se deschidă ştrandul. Suntem mulţumiţi de condiţiile oferite. Nu contează că afară este frig, pentru că apa este caldă şi curată”, ne-a declarat un pensionar prezent la ştrand.

Este bine de ştiut că unii dintre clienţii ştrandului vin să facă baie pentru că acasă nu au apă caldă. Duşul de la Ştrandul Ioşia este una dintre variantele luate în calcul pentru desăvârşirea igienei personale, în condiţiile în care în Oradea nu există baie publică. Acest lucru ar trebuie să le dea de gândit autorităţilor locale.

Tarife mai mari

Pe de altă parte, intrarea în Ştrandul Ioşia se face în acest an la tarife mai mari. Acestea au fost aprobate de Consiliul Local în şedinţa din 18 decembrie 2012. Astfel, preţul unui bilet pentru adulţi a urcat la 10 lei, de la 9 lei anul trecut. Un bilet pentru elevii şi studenţii de la cursurile de zi costă 5 lei, faţă de 4 lei în 2013. Preţul unui abonament lunar pentru adulţi a urcat de la 78 de lei la 90 de lei, iar al unui abonament pentru elevii şi studenţii de la cursurile de zi, de la 36 de lei la 45 de lei. Pensionarii şi persoanele care au beneficiat de gratuităţi vor beneficia în continuare de ele în zilele de marţi, miercuri, joi şi vineri. Sâmbătă şi duminică vor plăti bilet întreg. Orarul ştrandului este după programul de iarnă, de marţi până duminică inclusiv între orele 8:00 – 16:00.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !