Balet pe scena Teatrului

De Veronica Bursaşiu
Diversitate de stiluri de dans
Diversitate de stiluri de dans
Infinite Dance Festival are loc la Oradea în perioada 19-24 mai 2015, la Teatrul Szigligeti.


Deschiderea oficială a festivalului Infinite Dance Festival are loc azi, 19 mai, în cadrul unui spectacol susținut în aer liber de către trupele de dans amatoare din Oradea.

Două spectacole de balet, fiecare cu povestea lui fascinantă îi îmbie azi pe orădeni în sala de teatru. De la ora 19:00, la Teatrul Szigligeti, Ansamblul Folcloric Maghiar de Stat prezintă „Cântecul cerbului”. „Cerbul este universal recunoscut ca simbol cultural-istoric antic, al cărui coarne reînnoite anual simbolizează regenerarea perpetuă. Noi, vânători ai secolului 21, în speranța de a traversa prăpastia de la subordonare la libertate, trăim „Cântecul cerbului” ca pe un fel de amintire mitică. Însetaţi, privim spre cer pentru a regăsi imaginile istoriilor pământești și evenimente prin care am putea intra în propriile noastre spaţii sacre”, e povestea pe care sunteţi invitaţi să o descoperiţi. Tot azi, de la ora 21:00, la Studio Szigligeti, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” aduce în faţa publicului piesa „7/7”. „Rolurile există. Sunt cele pe care le jucăm şi ni le dorim, dar care ne sunt uneori impuse de pretențiile mereu schimbătoare ale societății. Uneori avem partituri care nu ne sunt pe plac, dar trebuie să le ducem la bun sfârşit. Ne lăsăm trăiți de întrebarea: unde suntem noi? Înăuntrul sau în afara acestora? Oare se poate vorbi despre cineva făcând abstracție de rolurile sale?”.

În cele şase zile ale festivalului, vor urca pe scena Teatrului Szigligeti trupe recunoscute pe plan autohton şi internaţional, precum: Ansamblul Folcloric Maghiar de Stat (Budapesta), Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” (Timişoara), Compania de Balet din Miskolc (Ungaria), Ground Floor Group (Cluj Napoca), Compania de Balet din Győr (Ungaria), Teatrul de Dans „Europa Centrală” (Budapesta), Compania András Lóránt (România), respectiv Compania de Balet Contemporan din Szeged (Ungaria). În organizarea primei ediții a festivalului, organizatorii au pus accentul pe diversitatea artei dansului.

Program :

Marți, 19 mai, ora 19:00, Teatrul Szigligeti
Ansamblul Folcloric Maghiar de Stat – Cântecul cerbului

Marți, 19 mai, ora 20:30, Moszkva Cafe
Concert – Flynotes

Marți, 19 mai, ora 21:00, Studio Szigligeti
Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” – 7/7

Miercuri, 20 mai, ora 11:00 și 14:00, Teatrul Szigligeti
Compania de Balet din Miskolc – Cenușăreasa

Miercuri, 20 mai, ora 19:00, Studio Szigligeti
GroundFloor Group – Parallel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !