Balul Romanilor la Gyula

Balul Romanilor la Gyula
Ansamblul Bărdăuţa din Borod a fost invitatul special al balului.

Gyula/ Borod. Autoguvernarea pe Țară a Românilor din Ungaria și Centrul de Documentare din Gyula, au reușit să adune în Centrul Cultural Românesc din aceeași localitate, peste 300 de români, dar nu numai, la Balul pe Țară al românilor.

Reprezentanți de seamă ai comunității românești din toată Ungaria, Budapesta, Leucus,Tihihaz, Aletea, Bătania, Micherechi, Bedeu, Pocei, Apateu, Săcal și alte localități dar și din România Bihor și Arad au fost prezenți la această întâlnire de suflet.

Invitați de seamă în programul artistic au fost și artiștii noștrii de la Ansamblul folcloric Bărdăuța din Borod, condusă cu mână de fier și suflet de aur, de doamna învățătoare Florica Suciu, om de mare cultură, cu aplecare spre arta tradițională, om de care ar avea nevoie multe din localitățiile județului nostru.

Soliștii ansamblului: Cristina Drăgan, Andreea Suciu, alături de invitatele speciale ale Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, Violeta Gherman și Ioana Urs au încântat publicul spectator și au constituit un tot unitar cu dansatorii reușind să impresioneze prin repertoriul muzical-coregrafic, costumație și prezență scenică.

Miron Blaga și Florea Crișu, specialiștii delegați de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, au fost și au trăit alături de Ansamblul folcloric ,,Bărdăuța” din Borod, momente și fragmente de spiritualitate românească în Ungaria.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !