Banca Transilvania despre convertirea creditelor CHF

De Cristian Horgoș
Reduceri de 22,5% la conversia creditelor CHF
Reduceri de 22,5% la conversia creditelor CHF
Pe rolul Tribunalului Bihor s-au suspendat cauzele privind creditele CHF – Volksbank până la preluarea de către BT.


Pe site-ul oficial www.bancatransilvania.ro, BT a postat marţi un mesaj mai larg în legătură cu achiziţionarea Volksbank România.
Iar în cadrul mesajului, mai exact în paragraful intitulat „Ce le propunem clienţilor Volksbank România”, se abordează şi convertirea creditelor în franci elveţieni.

„Având în vedere creşterea agresivă a cursului CHF din ultimii ani şi pentru că aceasta a creat probleme sociale, ne angajăm, ca bancă, să venim cu soluţii. În calitate de acţionar, primele decizii luate de BT sunt următoarele: stoparea calculării comisionului de risc pentru clienţii aflaţi în prezent în portofoliul Volksbank România şi care au semnat contracte care includeau acest aspect; returnarea sumelor încasate cu titlu de comision de risc, în etape, prin diminuarea creditului în sold; reduceri la creditele celor care vor dori conversia creditelor din franci elveţieni în lei sau în euro şi prelungirea cu o lună, până la data de 17 mai, a deciziei privind îngheţarea cursului CHF la nivelul 31.12.2014”, se arată în mesaj.

18.300 de clienţi CHF

Concret, BT precizează că va oferi, din 4 mai, la sediile Volksbank Romania, o reducere de 22,5% pentru clienţii care doresc conversia creditelor din CHF în lei sau euro. În plus, la acest procent va fi adăugată, după caz, valoarea comisionului de risc. „Este vorba de aprox. 18.300 de clienţi Volksbank România care pot beneficia de soluţiile BT”, se mai titrează în comunicat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !