Bani de la NATO Charity Bazaar pentru proiecte sociale în Bihor

De Alexandru Guiaș
Bani de la NATO Charity Bazaar pentru proiecte sociale în Bihor
© Foto: Alexandru Guiaș
Din România, două ONG-uri bihorene premiate de NATO Charity Bazaar.

Ca în fiecare an, din 2009 încoace, Fundația Nato Charity Bazaar a premiat și în acest an cele mai bune proiecte ale organizațiilor sau asociațiilor nonguvernamentale din Europa. Astfel, din cele 34 de proiecte eligibile, au fost alese și două din România, respectiv din Bihor, pentru a fi premiate. Cele două proiecte aparțin Asociației „Sfântul Nicolae Ocrotitorul Săracilor” din Salonta și Societății de Binefacere „Don Orione” din Oradea.

Mii de euro pe proiecte sociale

Valoarea premiilor acordate s-a ridicat la 7.500 de euro pentru Asociației „Sfântul Nicolae Ocrotitorul Săracilor” din Salonta și la 3.500 de euro pentru Societatea de Binefacere Don Orione. Înmânarea cecurilor a avut loc ieri, în cadrul unei conferințe organizate la Primăria Oradea. Cecurile au fost înmânate de Katalin Schmidt, președinta Fundației NATO Charity Bazaar.

„Fundaţia Nato Charity Bazaar organizează anual un eveniment caritabil. Cu acest prilej se fac donații în beneficiul unor organizaţii non-profit europene. În 2015 reprezentanţii fundaţiei au strâns 214.000 de euro, din care au fost finanţate proiectele a 34 de organizaţii caritabile internaţionale. Valoarea maximă a sumei destinate pentru un proiect este de 10.000 de euro. De la înfijnțare, din 2009 și până în 2015, mai multe fundații bihorene au primit finanțare de la Nato Charity Bazaar. Valoarea totală a a acestora fiind de 90 de mii de euro”, a precizat Katalin Schmidt.

Microbuze, calculatoare, monitoare

Pe lângă bani, organizațiile nonguvernamentale din Bihor au beneficiat până acum și de ajutor prin punerea la dispoziția lor a mai multor microbuze destinate transportului copiilor și a persoanelor defavorizate, scaune speciale pentru persoanele cu handicap locomotor, peste 1.000 de calculatoare și monitoare, servere, imprimante. Toate acestea au ajuns la elevii școlilor din Viișoara, Tarcea, Mișca, Roșiori, Cherechiu, Sâniob, Sânnicolau de Munte și la Liceul Teoretic din Săcueni și din Cadea, Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea, precum și la Fundația pentru copii din Aleșd, Fundația pentru copii „Sfântu Nicolae” a Școlii Generale „Szacsvay Imre” din Oradea, Spitalul „Dr. Mircea Pop” din Marghita, Liceul de Artă din Oradea, Asociația Școlară non-profit „Lucian Blaga” din Oradea, Fundația pentru copii din Diosig.

Conform președintelui Fundației NATO Charity Bazaar, de-a lungul celor șase ani de activitate, fundația a ajutat și persoanele nevoiașe care în preajama sărbătorilor de iarnă au primit cadouri. „ONG-urile care doresc să participe anul viitor la acest concurs de proiecte, o pot face înscriindu-și propriul proiect până la data de 1 mai 2016”, a mai spus Katalin Schmidt.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !