Bani pe criterii etnice!

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Daniel Vulcu FOTO: EVENIMENTE ORADEA
Daniel Vulcu FOTO: EVENIMENTE ORADEA
Festivalul Internaţional de Teatru îşi va pierde statutul „internaţional” din lipsă de finanţare.


Managerul Teatrului Regina Maria, Daniel Vulcu, contestă modul „absolut aleatoriu” în care au fost împărţiţi banii alocaţi evenimentelor culturale din Oradea. El explică astfel şi de ce s-a abţinut de la votul din Consiliul local când a fost aprobat bugetul. Daniel Vulcu nu vrea război cu Primăria, însă acuză că în distribuirea banilor nu au existat criterii solide, ci aceasta s-a făcut„ după gândirea şi – zic eu – bunul plac al domnului Mircea Oaie,directorul Direcţiei de Monitorizare Cheltuieli de Funcţionare şi Organizare Evenimente, care nu ştiu câtă competenţă are în acest domeniu”. Daniel Vulcu consideră că banii de la bugetul local ar trebui repartizaţi doar pe baza unor criterii stabilite de o comisie de specialişti.

Festivalului Internaţional de Teatru Oradea organizat de Teatrul Regina Maria a pornit cu un anumit buget care s-a tot diminuat, în condiţiile în care managementul Teatrului a tot dezvoltat evenimentul. Acum, acestui eveniment i-au fost alocaţi 45.000 lei faţă de 80.000 lei anul trecut.

“Festivalul Internaţional de Teatru de Păpuşi, organizat de trupa noastră, Arcadia, nu a beneficiat de niciun leu finanţare, în timp ce un festival nou pe care l-a anunţat Teatrul Szigligeti a primit bani. De asemenea, se oferă sprijin pentru un eveniment cu dansuri şi nu pentru festivalul nostru de Teatru Circ… O dublă finanţare pentru evenimentele reprezentative ale oraşului este absolut normală, fiindcă noi deservim cu precădere publicul orădean , chiar dacă aparţinem de CJ”. În condiţiile în care bugetul alocat de judeţ s-a diminuat cu aproximativ 40% , iar Teatrul Regina Maria a organizat Tezaur Folcloric la Oradea, Festivalul Internaţional de Folclor nu va mai avea loc în acest an.

Daniel Vulcu consideră de actualitate ceea ce declara într-un interviu în urmă cu câtiva ani, că dacă la Sf. Gheorghe unde românii sunt 25% din populaţie, iar maghiarii reprezintă majoritatea de 75% banii se dau direct proporţional cu reprezentativitatea etnică, modelul ar trebui preluat şi de Oradea, unde situaţia etnică e exact invers proporţionată.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !