Bani pentru aproape 40.000 de fermieri bihoreni

De Simona Albinaru
Bani pentru aproape 40.000 de fermieri bihoreni
A început plata în avans în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început plata avansului către fermierii care au depus cereri de plată în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă Campania 2013, în conformitate cu Regulamentul CE 776/2012.

De acest avans vor beneficia toţi fermierii pentru care s-a efectuat verificarea necesară condiţiilor de eligibilitate în conformitate cu articolul 29 alineatul (3) din Regulamentul (CE) nr. 73/2009.

Cuantumul pentru plata în avans Campania 2013, a fost calculat pe baza Hotărârii de Guvern nr. 762/2013 privind stabilirea pentru anul 2012, a cuantumului plăţilor directe pe suprafaţă, a plăţilor separate pentru zahăr şi a plăţilor specific pentru orez care se acordă în agricultură în sectorul vegetal, şi este în valoare de 61 euro/ha. Plăţile se vor face la cursul de schimb de 4,4620 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2013.

Fără adeverinţe

Fermierilor autorizaţi la plată pentru plata în avans nu li se vor mai elibera adeverinţe în baza Convenţiilor privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii schemei de plată unică pe suprafaţă – Campania 2013.

În judeţul Bihor au fost autorizaţi la plată pentru avans un număr de 38.825 fermieri.

„Acordarea plăţilor în avans este o măsură luată de APIA şi MADR pentru a veni în sprijinul fermierilor în vederea acoperirii cheltuielor necesare pentru înfiinţarea culturilor de toamnă şi pentru a încuraja respectarea bunelor practici agricole şi de mediu.

Şi pe această cale doresc să trag un semnal de alarmă şi să fac un apel către fermierii care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate pentru sprijinul acordat în cadrul PNDC la specia bovine să se prezinte, până la 28 octombrie 2013 inclusiv, la centrele locale pentru a nu ajunge în imposibilitatea de a putea depune cererile”, a punctat Florian Pavel, directorul APIA Bihor.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !