Bani pentru zootehnie

De Simona Albinaru
Bani pentru zootehnie
Controlul la faţa locului se va desfăşura în perioada 3 mai – 3 august.

În perioada 5 – 30 aprilie bihorenii pot depune cererea de plată aferentă anului 2013, în cadrul Plăţilor naţionale directe complementare pentru sectorul zootehnic, speciile ovine şi caprine. De această primă pe cap de animal pot beneficia producătorii agricoli crescători de ovine, persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale.

Solicitanţii trebuie să depună cererea aferentă fiecărei exploataţii cu cod ANSVSA la centrele locale pe a cărui rază teritorială se află înregistrată exploataţia de ovine şi/sau caprine.

Bani

Prima pe cap de animal se acordă o singură dată pe an producătorilor agricoli, înscrişi în evidenţa Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cu cod unic de identificare, pentru femele ovine şi/sau femele caprine identificate conform legislaţiei în domeniu, care îndeplinesc cumulativ mai multe condiţii.

Asociaţiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite, care vizează cererile solicitanţilor primei pe cap de animal din l Bihor sunt: Asociaţia crescătorilor de oi si capre Mioriţa Bihoreană, Asociaţia crescătorilor de animale Curaţele, Asociaţia judeţeană a crescătorilor de animale domestice şi păsări Bihor, Asociaţia crescătorilor de oi si capre Păstorul.

Cererile pot fi completate şi online individual sau prin operatorii SNIIA prin accesarea site-ului www.apia.org.ro. După tipărire, cererea vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite se depune la centrul judeţean sau local al APIA Bihor.

Controlul la faţa locului se va desfăşura în perioada 3 mai – 3 august 2013, pentru speciile ovine şi caprine, la adresa menţionată în cerere, timp în care solicitanţii primelor au obligaţia de a menţine în exploataţie efectivul de animale pentru care au solicitat primă.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !