Bazarul Rogerius s-a mutat în spatele pieţei

De Dan Birta
Bazarul Rogerius s-a mutat în spatele pieţei
Intrarea în bazarul Pieţei Rogerius se face pe strada Pascal, vechiul bazar intrând în demolare.


Orădenii care au trecut în weekend şi la începutul acestei săptămâni prin zona Pieţei Rogerius au observat „mari mişcări de trupe”. Zona fostului bazar de lângă linia de tramvai a început să fie eliberată de comercianţi. Aceştia şi-au ocupat locurile atribuite în noua piaţă, spre strada Pascal.

Nemulţumiri

Mulţi dintre comercianţii mutaţi în noul bazar erau nemulţumiţi de faptul că mutarea s-a făcut în această perioadă. „Puteau să mai aştepte până după sărbători. Mutarea aceasta nu ne convine. Ne-am creat un vad comercial, clienţii ştiau unde să ne găsească, dar acum, până ne vor găsi va trece mult timp”, se plângea un pieţar.

În urmă cu o săptămână, reprezentanţii ADP au explicat că mutarea comercianţilor din bazar trebuie să se facă acum pentru a elibera terenul pentru lucrări.
O altă nemulţumire a comercianţilor este legată de noile module. „Ne-am mutat cum ne-am mutat. Greu ne-am mai aranjat şi marfa pentru că nu putem face modificări. Ne deranjează faptul că nu ne putem închide spaţiile fiindcă nu au fost montate roletele. La ora 20:00 suntem obligaţi să părăsim incinta, fiindcă se închid porţile”, a declarat un alt comerciant.

Societăţile comerciale din bazar au ocupat cele 132 de module. Viitoarea hală de lapte a fost ocupată, provizoriu, de comercianţii care au câte o masă, acolo fiind amplasate în total 48 de mese. Cei care au avut mai mult de şase mese au primit, tot provizoriu, cele opt spaţii comerciale din viitoarea hală de lactate.

Centrul de Afaceri cu Produse Agroalimentare din zona Rogerius este o construcţie cu regim de înălţime Sp+P+Ep, în conformitate cu tema de proiectare elaborată de către beneficiar. El va ocupa suprafaţa actualei pieţe agroalimentare Rogerius. Perioada de implementare a proiectului: 01.10.2012 -30.06.2015.

Valoarea totală a bugetului proiectului este de 7.707.912,40 euro. Bugetul aferent investiţiei pe care Municipiul Oradea o va realiza este 6.705.313,40 euro, cu TVA inclus.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !