Bazinul Olimpic şi … „vacanţa mare”

De Cristina Ghilea
2Comentarii
O echipă de trei muncitori se ocupa, joi, de reparaţiile din bazin
O echipă de trei muncitori se ocupa, joi, de reparaţiile din bazin
25.000 de euro pe lună a pierdut executivul local în contul închiderii bazinului.

Închis pe 20 iunie, pentru reparaţii, Bazinul Olimpic se va redeschide, cu puţin noroc, în 10 septembrie. 20 august, termenul iniţial anunţat pentru redeschiderea bazinului pentru public a fost decalat pentru că Administraţia Imobiliară Oradea s-a trezit că ar putea profita de golirea bazinului pentru a-i remedia pereţii şi fundul.

Lucrarea iniţială a vizat partea metalică a cupolei: au fost curăţate şi date cu grund înbinările şi apoi a fost vopsită toată structura, cu ajutorul alpiniştilor utilitari, lucrare în valoare de 257.330,88.

Cu bazinul gol, spre finalul lunii iulie, edililor le-a picat fisa că ar trebui reparat şi bazinul, aşa că au început cererile de oferte. S-au decis pentru A&T Europe, care deţine Myrtha Pool, constructorul bazinului de la Oradea şi firmă agreeată de federaţia internaţională de polo.

„Pe finalul lunii iulie ne-au făcut două oferte pentru liner: 150.000 de euro pentru înlocuire şi 30.000 de euro pentru reparaţii punctuale. Contractul cu compania s-a semnat în 9 august, pe suma de aproape 21.000 de euro fără TVA cu 10 august ca termen de finalizare. Acest termen poate fi respectat în condiţiile în care nu apar suprize neplăcute. Avem acele pete de rugină în pereţii bazinului şi, până nu se incepe remedierea lor, nu se ştie ce lucrări sunt necesare, de fapt”, spune viceprimarul Ovidiu Mureşan.

bazin olimpic (10)

Organizarea…

Buna intenţie a executivului dornit să vadă bazionul reabilitat este de netăgăduit. Cum incontestabilă este şi proasta organizare a calendarului de lucrări, din care rezultă termene prelungite şi lunga sincopă în funcţionare.

Din cauza faptului că „diagnoza” bazinului s-a făcut vara şi comanda a fost lansată în regim de urgenţă, edilul a recunoscut că s-a intrat pe perioada de concedii. Mureşan ne-a spus chiar, că partea birocratică a contractului a durat neobişnuit de mult, spre exemplu, numai acceptarea unei scrisori de garanţie din partea fimei italiene A&T Europe, a luat două săptămâni. Şi chiar şi aşa, ieri, în prezenţa presei şi a edililor, în bazin lucra la „reşaparea” linerului o echipă din trei muncitori şi alţi doi se îndeletniceau cu umplerea cu chit de rost pe un perete al bazinului.

Totuşi, cu sau fără complicaţii tehnice, bazinul ar fi bine să fie funcţional până în 10 septembrie. Pe 9 septembrie este aşteptată la Oradea o echipă de polo din Barcelona pentru antrenamente cu CSM Digi . „Ne dorim ca pe acea dată, indiferent de problemele care pot ţine de partea de construcţii, să aibă acces în bazin”, a spus edilul.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor