Beiuşul şi lumea lui

De Veronica Bursaşiu
Beiuşul şi lumea lui
Sub acest titlu a avut loc la Casa de Cultură un dublu eveniment.


„Centru polarizator pentru partea de sud a județului Bihor, Beiușul a fost mereu leagănul unei culturi tradiționale, o lume magică, în care tradiționalul se impletea cu clasicul si modernul într-o simbioză fericită. Din tumultul vieții culturale a Beiușului s-au ridicat personalitățile care i-au dus faima peste mări și tări. Jocul, cântecul și portul popular individualizează această zonă folclorică, în care autenticul este încă la el acasă.

Natura locurilor a avut și ea o contribuție importantă la individualizarea acestui ținut: o cunună de munți înconjoară ținutul acesta, oferindu-i parcă protecția unor metereze de netrecut ”, spune Aurelia Dumiter, organizator împreună cu Asociația pentru Dezvoltare Durabilă și Promovarea Turismului Bihor ADDePT al vernisajul expoziției de fotografie Beiușul și lumea lui. Expoziția cuprinde 60 de fotografii realizate de artistul fotograf Ovi D. Pop și va rămâne deschisă până la sfârșitul lunii decembrie.

În premieră

Tot duminică, 7 decembrie, Casa de Cultură Beiuș a fost gazda unui eveniment cultural de excepție organizat împreună cu Primăria și Consiliul Local Beiuș și produs de Opera Vox: concertul dedicat sărbătorilor de iarnă, Crăciunul la Operă! Pe scenă au urcat Ochestra reunită a Operei Române, a Operei maghiare din Cluj-Napoca și a Filarmonicii Transilvania, dar și soliștii: Florina Hinsu-Mariș, Florin Hinsu-Mariș, Robert Bede și Ioan Vrășmaș. În faţa unei săli pline ei au interpretat arii și duete celebre, polci și mazurci din repertoriul național și internațional al muzicii de Crăciun. Pentru prima dată a răsunat la Beiuș celebra muzică de Crăciun din filmul Singur acasa (Home alone), în interpretarea corului D`al Segno, dirijor Valentin Lazăr.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !