Bihorenii vor sa se mute la tara

Bihorenii vor sa se mute la tara
În cadrul ultimii sesiuni bihorenii au depus 217 dosare.

217 tineri bihoreni vor să se mute la ţară. În cadrul sesiunii de depuneri de proiecte în cadrul Măsurii 112 – Instalarea tinerilor fermieri care a avut loc în perioada 28 noiembrie 2011 – 13 ianuarie 2012 va avea loc o nouă sesiune de depunere de proiecte în cadrul Măsurii 112 – Instalarea tinerilor fermieri.

Fondurile nerambursabile alocate pentru această sesiune de primire a proiectelor pentru Măsura 112 sunt de 50 de milioane de euro.

„Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri este de 12.000 euro pentru o exploataţie agricolă cu dimensiune minimă de 6 UDE. În cazul extinderii exploataţiei agricole, sprijinul pentru instalarea fermierului poate creşte cu 4.000 euro/1 UDE, dar nu va putea depăşi 40.000 euro/exploataţie”, a precizat Florian Vesa, directorul OJPDRP Bihor. Conform acestuia judeţul Bihor iar este situat pe locurile fruntaşe în ceea ce priveşte numărul de proiecte depuse.

Bani

Pentru instalarea tinerilor fermieri, principiul finanţării nerambursabile este acela al acordării unei prime de instalare. Sprijinul de instalare va fi acordat în două tranşe de plată. Prima tranşă, într-un procent de 60% din valoarea sprijinului pentru instalare, iar cea de a doua tranşă va fi de 40% din totalul sprijinului.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Măsura 112 sunt fermierii în vârstă de până la 40 de ani (neîmpliniţi la data depunerii cererii de finanţare), persoane fizice sau juridice care practică în principal activităţi agricole şi a căror exploataţie agricolă are o dimensiune economică cuprinsă între 6 şi 40 UDE, este situată pe teritoriul ţării şi este înregistrată în Registrul unic de identificare – APIA şi Registrul agricol.

S.Al.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !