Bihorul a atras cei mai mulţi bani

Reactualizat la:
3Comentarii
Bihorul a atras cei mai mulţi bani
© Sanda Cătană, director general interimar ADR Nord-Vest
Conform datelor finale privind implementarea programului, Regiunea Nord-Vest conduce în clasamentul regiunilor de dezvoltare din ţară cu un nivel de absorbţie de 90% din fondurile alocate de Comisia Europeană prin REGIO – Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Suma totală alocată regiunii noastre prin Fondul European de Dezvoltare Regională a fost de 451,80 milioane Euro, din care fondurile plătite către beneficiari (prefinanţări şi rambursări) a fost de 406,75 milioane euro, reprezentând 90,03%.

„Am sprijinit implementarea a 653 proiecte finanţate prin Regio 2007-2013, şi faptul că avem o rată mare de absorbţie din fondurile FEDR se datorează implicării şi muncii depuse atât de beneficiarii noştri, cât şi de către experţii agenţiei”, a precizat Sanda Cătană, director general interimar ADR Nord-Vest. Programul Operaţional Regional 2007-2013 a pus la dispoziţia Transilvaniei de Nord finanţări pentru regenerare urbană, infrastructură de transport, infrastructură socială, dezvoltarea mediului economic, patrimoniu cultural şi turism.

În intervalul 2007-2013 judeţul Bihor a fost lider între cele şase judeţe din regiune cu o sumă atrasă în valoare de 109 milioane de euro. De asemenea, în cursul anului trecut CJ Bihor s-a situat pe locul 4 în ţară cu banii europeni atraşi iar judeţul Bihor pe locul 1.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor