Bihorul, în topul judeţelor sigure

De Alexandra Lăzureanu
Reactualizat la:
Bihorul, în topul judeţelor sigure
Poliţiştii bihoreni anunţă cu mândrie că judeţul nostru, este unul dintre cele mai sigure judeţe din ţară.

Ca o scurtă introducere, bihorenii trebuie să cunoască faptul că Poliţia Română este structura principală a MAI, care exercită atribuţii privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii. Activitatea Poliţiei reprezintă serviciu public specializat şi se realizează în interesul persoanei, al comunităţii, precum şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi în executarea legii. În ceea ce ne priveşte, în urma bilanţului pentru anul 2013 a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, s-a dovedit că judeţul nostru, este unul dintre cele mai sigure judeţe din ţară, aflându-se pe locul 39 din 42, cu puţin peste 13000 de infracţiuni.

Rezultatele obţinute se datorează în principal profesionalismului poliţiştilor bihoreni şi eforturilor acestora de a suplini lipsa celorlalte mijloace necesare pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional.

Rezultate favorabile

De menţionat este faptul că anul trecut, a fost prima dată în ultimii cinci ani când numărul cauzelor soluţionate au depăsit cu mult numărul celor înregistrate, semn că poliţiştii lucrează în permanenţă pentru a combate infracţionalitatea.

În ceea ce priveşte ordine şi siguranţa publică, în 2013, s-a înregistrat o reducere a numărului de fapte care aduc atingere patrimoniului public şi privat, siguranţei cetăţeanului sau ordinii şi liniştii publice. Totodată, s-a sesizat o creştere uşoară a infracţionalităţii în mediul rural, în special furturi din locuinţe şi furturi de păsări. A fost de asemenea eficientizată activitatea de patrulare prin adaptarea dispozitivului de siguranţă la zonele cu risc criminogen şi la intervalele orare de comitere a faptelor. Pe fondul măsurilor luate a crescut numarul identificărilor flagrante impiedicând infractorii să comită tâlhării. Structura de intervenţie a Poliţiei Bihorene este de temut în lumea interlopă. Activităţile şi misiunile specifice îndeplinite au avut un rol semnificativ la creşterea autorităţii poliţiei în aplicarea legii.

Mere pentru cetăţeni

Pe viitor, ca şi până acum poliţiştii bihoreni îşi propun creșterea gradului de siguranță și protecție pentru cetățeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranța stradală, siguranța rutieră și siguranța transporturilor. Asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri prin combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, corupției contrafacerii de mărfuri, a infracțiunilor din domeniul achizițiilor publice, precum și prin protecția intereselor financiare ale Uniunii Europene. Consolidarea preocuparilor pentru implementarea Codului Penal și de procedură penală. Asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale și financiare necesare dezvoltării și menținerii capacității operaționale a Poliției Bihorene. Întărirea parteneriatului cu societatea civilă și creșterea gradului de încredere în poliţie.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !