Bihorul, la Consiliul National al Elevilor

De Veronica Bursaşiu
Delegaţia Bihorului
Delegaţia Bihorului
Consiliul Naţional al Elevilor este cea mai mare organizaţie din ţară: numără 3,3 milioane membri.

O delegaţie formată din preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Bihor Mark-Christopher Lukacs, prim-vicepresedinte Gergely Ştefania, vicepreşedintele Oana Meşter, vicepreşedintele Robert Vinter, senior CNE Andrei Novac, precum şi profesorul coordonator Ioan cadar , a fost prezentă la Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor care a avut loc la Galaţi, în intervalul 7-10 februarie. Acest proiect înglobează speranţa tinerilor proaspăt iniţializaţi, emoţia nou veniţilor şi aprecierea celor care pe parcursul ultimului an au muncit pentru construirea Consiliului Naţional al Elevilor, consideră cei 200 de participanţi la eveniementul de la care au răspuns prezent şi ministrul Educaţiei prof. univ. dr. Remus Pricopie, Ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, Secretarul de Stat din Ministerul Tineretului şi Sportului, Cosmin Cristian.

Elevii au participat la work-shop-uri, cursuri de formare şi şi-au ales noii lideri.

„Doresc să felicit echipa care a organizat evenimentul de la Galaţi deoarece am putut găsi în ei nişte persoane deosebite, care au demonstrat un profesionalism desăvârşit. Cu toate că oboseala a fost mai mereu prezentă, în ciuda programului încărcat şi a stresului provocat de neîncetata dorinţă de a face faţă provocărilor, s-au închegat prietenii. Domnul ministru şi-a exprimat bucuria şi încrederea în ceea ce facem noi. Aceasta şi fiindcă elevii, în discursurile lor au folosit aceleaşi cuvinte-cheie pe care şi dumnealui pune mare accent: normalitate, perfomanţă, cetăţeni, creativitate, învăţare continuă, continuitate. În încheiere, domnia sa şi-a arătat deschiderea în colaborarea cu noi, concluzionând :«Este viitorul nostru, dar în primul rând este viitorul vostru. Puneţi mâna, daţi un sprijin la consolidarea acestui viitor»

Am pornit spre casa cu un sentiment de împlinire că acest an va fi unul cu adevărat fructos pentru CNE. Doresc să-i felicit pe membrii delegaţiei noastre, în special pe Oana şi Robert care au demonstrat că sunt cu adevărat profesionişti şi buni reprezentanţi, chiar dacă au fost pentru prima dată la un asemenea eveniment. Consider ca am reusit cu adevarat sa fim vocea colegilor nostri! ”, spune Mark-Christopher Lukacs.

„Inteligenţa, lupta pentru drepturi, continuitatea şi dorinţa de afirmare, sunt cuvintele ce sintetizează cel mai bine experienta AG-ului din acest an. Am participat de mai multe ori la astfel de eveniment , dar pot să spun că pe timp ce trece tot mai mulţi elevi sunt interesaţi de drepturile şi responsabilităţile lor, sunt doritori de cunoaştere şi aprofundare ceea ce mă face mândră de ei, de România!”, spune prim-vicepresedinte Gergely Ştefania.

„Impresionant. Acesta este cuvântul cel mai potrivit prin care pot descrie Adunarea Generala de la Galaţi. Mă refer aici atât la organizarea evenimentului, cât şi la munca depusa de elevi, profesori precum şi de alţi parteneri. Cel mai mult mi-a plăcut să lucrez la atelier alături de alti colegi din ţară, împărtăşindu-ne experienţele personale. Atelierele au vizat Cadrul de reglementare al activitatii CNE, Organizare interna, Sructuri suport ale CNE, Politici educaţionale, dar şi Comunicare şi relatii externe, unde m-am înscris şi eu. S-a discutat despre importanţa promovării activităţii CNE în mediul online, cât şi despre modalităţile de a ne atrage partenerii media. Au fost 3 zile trăite la turatie maxima!”, spune vicepreşedintele Oana Meşter.

„Consider că experienţa acumulată în aceste trei zile mă va ajuta să fiu mai bun ca până acum, să devin un adevărat liant între elevii bihoreni şi restul colegilor din ţară ”, consideră vicepreşedintele Robert Vinter.

„Am fost deosebit de onorat să particip la această Adunare Generală. Sunt extrem de mulţumit de felul în care aceasta a decurs. Sunt mândru de modul în care regiunea Nord -Vest, regiune a cărui preşedinte am fost şi eu în mandatul precedent, a fost reprezentată. Consiliul Elevilor este organizaţia în care mă regasesc şi, totodată, este forul în care am activat ani de zile. Pot afirma că am crescut şi m-am dezvoltat intelectual în cadrul acesteia şi trăiesc cu siguranţa că noul

Birou Executiv ales va continua munca pe care am început-o noi,Tot ce pot să fac e să îmi prezint disponibilitatea în cazul în care aceştia vor avea nevoie de îndrumarea unui senior ”, spune Andrei Novac, senior CNE. „Eu cred în şcoala românească şi în elevii pe care îi formează. Consiliul Naţional al Elevilor este o dovada!”, a concluzionat profesorul coordonator al CNE, Ioan Cadar.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !