Birou unic pentru angajarea persoanelor cu dizabilitati

1Comentariu
Biroul a fost inaugurat vineri, 23 martie
Biroul a fost inaugurat vineri, 23 martie
Comunitatea din Oradea are de vineri, 23 martie, un Birou Unic pentru angajarea persoanelor cu dizabilităţi.

Acesta îşi are sediul pe strada Ady Endre, nr 26, ap 8/A, cu intrare de pe Emilian Chitul. De serviciile Biroului vor beneficia persoanele cu dizabilităţi din regiune, aflate în căutarea unui loc de muncă, dar şi angajatorii care doresc să angajeze astfel de persoane. Biroul a fost creat în cadrul proiectului „RESCUE” – Înfiinţarea unei reţele de economie socială destinată integrării profesionale a persoanelor cu dizabilităţi, pornind de la experienţe şi bune practici în Uniunea Europeană, iniţiat de Federaţia ONPHR (Organizaţia Naţională a Persoanelor cu handicap din România), în parteneriat cu Asociaţia Filantropia Oradea.

Proiectul îşi propune realizarea unei reţele de economie socială sustenabilă, care să contribuie la dezvoltarea mecanismelor necesare integrării persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii. În cadrul proiectului vor fi înfiinţate trei centre pilot de reabilitare profesională (birouri de orientare, evaluare, consiliere, mediere pentru inserţie şi menţinere pe piaţa muncii), vor fi deschise trei întreprinderi de economie socială, unde vor fi angajate aceste persoane, vor fi consiliaţi profesional 250 de beneficiari şi vor fi formate, în baza unor programe de instruire personalizată, 200 de persoane cu dizabilităţi. De activităţi de formare se vor bucura şi specialişti în domeniu prin programe de specializare, vizite de studii şi intershipuri.

Servicii

În cadrul biroului, persoanele cu dizabilităţi vor beneficia de servicii de mediere a muncii pe piaţa internă, servicii de evaluare psihologică şi vocaţională, servicii pentru dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor de orientare pe piaţa muncii şi obţinerea unui loc de muncă, servicii de consiliere post-angajare, servicii de orientare şi integrare profesională, servicii de sprijin şi orientare pentru integrarea, readaptarea şi reeducarea profesională, servicii de informare şi orientare, servicii de consiliere socială.

„Aceste servicii vor fi planificate în aşa fel încât să crească şansele de angajare ale acestor persoane şi să fie personalizate în funcţie de nevoile şi abilităţile beneficiarilor”, a spus preotul Laurenţiu Lazăr, preşedintele Asociaţiei Filantropia.

Biroul Unic fix şi mobil de angajare pentru persoanele cu dizabilităţi a fost inaugurat vineri, 23 martie, în prezenţa preşedintelui Federaţiei ONPHR, Francisc Simon şi a Dacianei Nica, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor. Cuvântul de deschidere a fost adresat de preotul Laurenţiu Lazăr.

„Este un lucru important pentru noi, căci ne ajută să ne vedem oameni cu demnitate. Munca crează beneficii, ne ajută să fim autonomi, independenţi, să nu fim sub tutela familiei şi a comunităţii din care facem parte”, a subliniat Francisc Simon.

Crina Dobocan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor