Credinta, promovata la Penitenciar

Reactualizat la:
Credinta, promovata la Penitenciar
Cea mai mare sărbătoare creştină a fost trăită pe deplin, cu respect şi în tihnă la Penitenciarul Oradea.

După expoziţia („Lumina speranţei”) de obiecte decorative pascale confecţionate de 14 persoane persoane private de libertate în cadrul atelierului de hobby „Mâini îndemânatice”, deţinuţii de la Oradea au beneficiat de sprijinul conducerii pentru a simţi cum se cuvine Învierea Mântuitorului.

Astfel, reprezentanţii Penitenciarului s-au gândit că parte dintre deţinuţi nu au cum să se bucure de atenţie sufletească fiindcă au fost părăsiţi de familie,motiv pentru care au acceptat ca aceştia să beneficieze din plin de sprijin de la biserici

De aceea, pentru 200 persoane condamnate care nu sunt căutate de familie, s-au conceput de Paşti pachete şi programe religioase din partea: Bisericii Penticostale Liman, Golgota, Mihai Bravu, fundaţia Est Europa şi studenţi de la Universitatea Emanuel din Oradea, au transmis reprezentanţii Penitenciarului Oradea.

În plus, la capela unităţii s-au susţinut slujbele liturgice pascale, preotul capelan Lele Dan angrenând deţinuţii într-un concurs educativ şi provocator pentru sufletele deţinuţilor: „Despre Patimile, Răstignirea, Moartea şi Învierea Domnului nostru Iisus Hristos”. Informaţii despre semnificaţia Sărbătorii Paştelui, tradiţii şi obiceiuri, dar şi Sfânta Liturghie a Învierii Domnului au fost difuzate în toată unitatea de detenţie orădeană şi prin intermediul televiziunii cu circuit închis.

O altă acţiune de suflet a fost iniţiată de către Serviciul de Educaţie, în colaborare cu Eparhia Ortodoxă din Oradea. La acţiunea intitulată „De Paşti, adoptă un suflet”, angajaţi din Penitenciar, dar şi unii deţinuţi au strâns bani din care s-au cumpărat alimente, pachetele formate fiind dăruite ulterior persoanelor cu dizabilităţi, familii nevoiaşe şi vârstnici, dind evidenţa Asociaţiei Filantropia Oradea.

Impactul acţiunilor (multiple) bisericeşti permise de către şefii Penitenciarului a fost unul pozitiv, dovadă şi faptul că deţinuţii au renunţat în aceste zile să se manifeste prin urlete şi discuţii nelalocul lor, adoptând un comportament mai civilizat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !