Bobociadă fără tente de vulgaritate

De Cristian Horgoș
Reactualizat la:
1Comentariu
Bobociadă fără tente de vulgaritate
Organizatorii UniFest vor eleganţă, nu „numere explicite” din partea perechilor de boboci.

Organizatorii UniFest 2013 au emis un comunicat după şablonul celor de la ediţiile anterioare. Printre altele, se dezavuează „vulgaritatea şi prostul gust”, la fel ca în prefaţa UNIFEST 2012 Oradea. Doar că, anul trecut, pozele de la concursul bobocilor au apărut şi în ziare şi televiziuni centrale pentru a ilustra ştiri cu titlurile „dezmăţ”, „show erotic”, etc. Aceasta fiindcă la „proba artistică”, Tarzan şi Jane au mimat o partidă de sex, iar alte concurente şi-au afişat desuurile la proba de prins banana…

Vor eleganţă şi glamour

„Ce s-a întâmplat anul trecut a fost o lecţie. Ştiam că toţi cei care vin la bal au peste 18 ani astfel că nu ne-am făcut probleme pentru eventuale momente artistice cu tentă erotică. Dar ne-am ales cu o mediatizare doar cu evident caracter negativ. De la erotismul artistic şi de la exuberanţa tinerească până la etichetele de «vulgaritate» e o distanţă lungă, cu destul subiectivism. Oricum, acum le-am cerut bobocilor să nu se mai axeze pe chestii interpretabile. Balul va avea tema «Great Gatsby», cu accent pe eleganţa şi glamour-ul anilor ’30 – ’40”, ne-a declarat preşedintele ASUO, Biro-Marc Tiberiu.

A 12-a ediţie, pe site

Pe site-ul www.asuo.ro a fost publicat comunicatul despre UniFest 2013 precum şi programul festivalului organizat la Universitatea din Oradea.

„Organizarea unui festival studenţesc de amploarea UniFest-ului este înainte de toate un act de profundă îndrăzneală, ce presupune punerea în mişcare a unei structuri organizatorice care să funcţioneze cu cea mai mare precizie”, arată conducerea ASUO.

„Elită intelectuală”

„Principala idee care stă la baza elaborării şi desfăşurării unui asemenea proiect ţine de o nouă viziune pe care mişcarea studenţească din România trebuie să o adopte pentru viitor: studenţii trebuie să se afirme în societatea românească în primul rând în plan cultural şi civic, fiind vârful de lance al unei elite intelectuale”, se arată în prima parte a comunicatului.

Iar spre finalul scrisorii de intenţie se afirmă că sloganul «Distracţie gratis, nu degeaba» – şi-a relevat, până la urmă, latura educativă. Cităm din motivaţie: „Nu e vorba de o simplă zbenguială, ci de acoperirea unei necesităţi resimţite în mediul studenţesc. Din 1990 încoace, numărul studenţilor din România a crescut, au apărut centre universitare noi. Oferta educaţională (cum se spune, printr-o expresie acceptabila cu toata încărcătura ei „lemnoasă”) a rămas, însă, precară. S-au extins vulgaritatea şi prostul gust. Chiar exponenţi ai artei studenţeşti din anii 80 – «brigăzile» de altădată – au eşuat, mai ales pe sticla televizorului, în vulgarităţi şi prost gust”. 

 

FACTBOX PROGRAM

 

Luni, 11 noiembrie

 

10 – 14: Promovare UniFest în Campusul orădean

10 – 14: Eliberare legitimatie StudCard în Campus, Corpul E

12:30-18:30: În Turnul Primăriei Oradea

13 – 14: Deschiderea oficiala UniFest în Biblioteca Universităţii

13 – 20: Expoziţie a Facultăţii de Arte Vizuale în Biblioteca Universităţii

13 – 20: Expoziţie prototipuri 3D de Lucian Ivănescu în Biblioteca Universităţii

17 -19: Cupa UniFest la Fotbal

ora 20: Karaoke în localuk Green Pub

 

Marţi – Vineri (12 – 15 noiembrie)

08 – 20: Expoziţie a Facultăţii de Arte Vizuale în Biblioteca Universităţii

08 – 20: Expoziţie prototipuri 3D de Lucian Ivănescu în Biblioteca Universităţii

10 – 14: Promovare UniFest în Campus

10 – 14: Eliberare legitimaţie StudCard în Campus, Sala E 117

12:30-18:30: În turnul Primăriei Oradea

 

Marţi, 12 noiembrie

17 -19: Cupa UniFest la Fotbal

18 -21 Cupa UniFest la Bowling înOradea Shopping City

 

Miercuri, 13 noiembrie

17 -19: Cupa UniFest, Fotbal

ora 22: – Bobociada UniFest în localul „The One Club & Cafe”

 

Joi, 14 noiembrie

18 -22: Cupa UniFest la biliard, darts, cruce, ping-pong în localul „Black & White” Oradea

 

Vineri, 15 noiembrie

18:00-20:00 Cupa UniFest, Lasertag în Lazer Star Arena

23:00 Party de încheiere UniFest în „The One Club & Cafe”

 



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor