Bodog neagă că a fost în secţii de votare

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
1Comentariu
Florian Bodog
Florian Bodog
Senatorul dezminte că a fost în secţii de votare la Vadu Crişului şi Borod. Bodog susţine că nu a părăsit Oradea, duminică.


Senatorul PSD Bihor, Florian Bodog, dezminte cele transmise marţi, 18 noiembrie, de către reprezentanţii Asociaţiei Pro Democraţia (APD) Bihor, într-o conferinţă de presă. Observatorul APD, Becsky Istvan, declara marţi că l-a văzut pe senatorul Bodog ieşind dintr-o secţie de votare, duminică, la Vadu Crişului. Aceasta printre alte nereguli depistate de oamenii APD în trei comune din Bihor – Borod, Ciumeghiu şi Avram Iancu – cu primari traseişti politici.

Iată poziţia exprimată de Bodog miercuri, printr-un comunicat de presă:

„1. Pe durata zilei de 16 noiembrie nu am părăsit deloc municipiul Oradea. La ora 10:30, mi-am exercitat dreptul la vot, iar în partea a doua a zilei m-am întâlnit cu apropiaţi şi membri ai familiei. Doresc să subliniez, toate acestea s-au petrecut strict în municipiul Oradea.

2. Voluntarul APD Bihor, domnul Becsky Istvan, nu avea cum să se intersecteze cu mine „de două ori în Borod şi de două ori în Vadu Crişului” din simplul motiv că în ziua respectivă nu am fost nici la Borod şi nici la Vadu Crişului! Aşa cum am mai spus, în afară de municipiul Oradea, nu am fost duminică în nicio altă localitate din judeţ, iar acest fapt poate fi confirmat de către martori.

3. Îl rog pe domnul Becsky să aducă probe prin care să-şi susţină afirmaţia, în caz contrar, cu tot regretul, mai ales că reprezintă o asociaţie al cărui obiectiv îl respect, sunt obligat să îl consider mincinos! Referitor la persoana mea, domnul Becsky – fără să ne fi întâlnit vreodată – a minţit în faţa jurnaliştilor fără nicio ezitare.

4. Pe această cale, solicit scuze publice din partea APD Bihor, considerând că acesta este cel mai onest mod prin care pot îndrepta minciuna spusă despre mine. Toţi oamenii de bine vor înţelege, sunt sigur, că nu am nevoie de scuzele nimănui, însă afirmaţiile absolut mincinoase făcute despre mine, şi tendenţiozitatea acestora, mă fac totuşi să solicit şi să aştept aceste scuze.

5. Aprecierea mea pentru activitatea PRO Democraţia este una reală, asociaţia fiind printre cele mai longegive şi prestigioase ONG-uri din România, cu o contribuţie incontestabilă în consolidarea democraţiei din ţara noastră. Nu pot însă decât să dezavuez total şi cu multă neplăcere atitudinea lipsită de profesionalism şi de onestitate a reprezentanţilor ei din judeţul Bihor! Amatorismul lor pune sub semnul îndoielii atât buna credinţă, cât şi obiectivitatea cu care au desfăşurat activitatea de monitorizare a votului.

6. În ceea ce mă priveşte, mă declar dezamăgit de atitudinea reprezentanţilor APD Bihor şi îmi exprim regretul că în loc să avem o relaţie de colaborare pe teme aflate pe agenda cetăţeanului, m-au pus în această situaţie neplăcută de a da dezminţiri despre fapte care nu au nicio legătură cu activitatea mea de senator.”1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor