Bolsevici si chiaburi

De Călin Corpaş
Adelina Coste
Adelina Coste
Adelina Coste, secretar general adjunct al PDL Bihor, indică birurile pe care guvernarea USL le pune pe capul ţăranilor.

Catalogând măsurile Guvernului Ponta ca fiind bolşevice, Adelina Coste a arătat că de acum, toţi cei care au terenuri de peste două hectare vor fi impozitaţi de către stat.

„O statistică realizată de PDL arată că peste 85% dintre crescătorii de vaci de lapte afectați de măsurile bolșevice ale Guvernului Ponta trăiesc în zonele defavorizate ale României, de deal și munte. Mai exact, vorbim de peste 200.000 de crescători. Măsurile Guvernului Ponta, anunțate de pe o zi pe alta, mai afectează 51.000 de crescători de oi și capre și 639.000 de fermieri care se ocupă cu culturi de cereale, pomi, vie și legume”, transmite secretarul general adjunct al PDL Bihor, aducând aminte că Guvernul PDL a dat oamenilor rente viagere de 100 euro pe hectar, pentru a-i încuraja să se asocieze.

Vaca şi impozitul

Adelina Coste exemplifică inegalitatea pe care USL ar crea-o între persoanele fizice agricultori și persoanele juridice agricultori. Persoana fizică, care nu este plătitoare de TVA, ar plăti în total 570 de lei pe un hectar, în timp ce persoana juridică neplătitoare de TVA ar plăti 90 de lei pe hectar. „Este un tratament inegal și profund discriminatoriu”, susţine pedelista, adăugând că „USL nu impozitează producția agricolă, ci hectarul și capul de animal, indiferent cât produc ele”. „Adică cel care are o vacă ce dă 40 de litri de lapte o să plătească la fel cu cel a cărui vacă produce 10 litri. Practic, proprietarii de vaci sunt oricum chiaburi pentru USL. Așa că USL le ia banii”, spune fosta candidată la Parlament.

Adelina Coste se aşteaptă ca aceste taxe şi impozite impuse de USL să ducă la fărâmiţarea tarenurilor, o dată ce oamenii îşi vor lua măsuri prevăzătoare, pentru a nu fi afectaţi de noua fiscalitate agricolă.

 

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !