Borza, şef peste nemulţumiţii PMP Bihor!

De Călin Corpaş
Sorin Borza
Sorin Borza
Conducerea centrală l-a numit pe Sorin Borza interimar, chiar dacă secretarul general Puşcău spune că filiala nu îl vrea.


Universitarul Sorin Borza a fost numit preşedinte interimar al PMP Bihor de către conducerea centrală a partidului, ca urmare a demisiei lui Attila Marton. Lucrurile sunt, însă, tulburi în filiala PMP Bihor, dat fiind faptul că 16 persoane din conducerea filialei au trimis la Bucureşti o petiţie formulată împotriva lui Sorin Borza. „Lucrurile nu sunt lămurite încă, însă este adevărat că filiala nu îl doreşte pe Sorin Borza. Vă pot confirma asta. Motivele sunt mai multe”, ne-a transmis Alin Puşcău, secretarul general al PMP Bihor.

„Pasivul” reproşat

Vicepreşedinta Gabriela Eler este înverşunată împotriva lui Borza, arătând că, în petiţie s-au formulat mai multe critici la adresa celui intrat în partid relativ recent. Lui Sorin Borza i se reproşează că nu are activitate în partid, că nu s-a implicat deloc în campaniile electorale şi nici în înfiinţarea de organizaţii în judeţ. De asemenea, profesorului de etică i se impută faptul că le-ar fi cerut colegilor din PMP Bihor să-i achite cotizaţia de 1.500 de lei lunar, aferentă calităţii lui Borza de membru în Comitetul Executiv Naţional, precum şi decontarea celor patru deplasări lunare la Bucureşti, de câte 500 de lei fiecare. „Aceea era cotizaţia lui personală, ca membru în CEN şi nu a filialei!”, subliniază Eler.

Miercuri, Borza cumpănea dacă va rămâne sau nu la şefia filialei. „Lucrurile trebuie lămurite în filială. Decizia de la Centru presupune o anumită responsabilitate, dar nu cred că asta este totul. Eu nu văd numirea aceasta ca pe o mare favoare pe care mi-o face cineva. Ba dimpotrivă, date fiind conjuncturile, cred că trebuie să mă gândesc foarte bine dacă numirea aceasta este lucrul cel mai bun care mi se putea întâmpla”, ne-a transmis Borza, precizând că nu vrea să comenteze acuzele ce i se aduc, preferând să nu se grăbească în reacţii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !